Butiken skänker bort Paolo Robertos glass – pengarna går till hjälporganisation för utsatta kvinnor

Ica Nära Ljung är en av de butiker som bestämt sig för att sluta sälja Paolo Robertos produkter.

Nu försöker man göra sig av med de sista glasspaketen från varumärket ”Paolos”. Men i stället för att ta betalt för glassen erbjuder man kunden att skänka pengarna till organisationen Talita som hjälper kvinnor ut ur prostitution.

Sedan i fredags, när det blev känt att entreprenören Paolo Roberto har köpt sex, har flera svenska butikskedjor tagit beslutet att sluta sälja Paolos varor.

Däribland Ica Nära Ljung i Herrljunga. Butiken försöker nu bli av med Paolos glass, men av klimatskäl vill de inte bara kasta den. Och de vill heller inte sälja den, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

– Det är tragiskt hela situationen och vi förstår att det drabbar företaget ”Paolos”, men det är en risk man tar som företagare. Detta är konsekvensen, säger Ica-handlaren Christian Palmén som driver butiken tillsammans med Marie Larsson till Aftonbladet.

I stället har de kommit på en annan lösning. Butiken ger nu bort glassen i utbyte mot att man som kund skänker 50 kronor per förpackning till Talita, en ideell organisation som hjälper kvinnor ut ur prostitution.

ALLA KAN GÖRA NÅGOT!💪Vi tar nu bort glassen ur vårt sortiment. Istället för att bara kasta Paolos glass, kan du nu…

Gepostet von ICA Nära Ljung am Sonntag, 17. Mai 2020

Butiken har delat med sig av initiativet på Facebook och fått beröm på flera håll. Många skänker till och med pengar till organisationen utan att vilja ha glassen.

”SÅ snyggt drag av er!! Föredömligt bra initiativ! Hoppas fler butiker tar efter”, skriver en person i kommentarerna.

”Vilket fint initiativ!! Swishar utan glass!!”, skriver en annan.

Men alla uppmuntrar inte initiativet. Flera har har blivit provocerade av butikens inlägg om utförsäljningen av glassen.

– Det är tragiskt. Det är en fråga som inte ens behöver diskuteras. Det är bara att konstatera att det Paolo Roberto har gjort är fel, säger Christian Palmén.

Nu hoppas Ica Nära Öjung att fler butikshandlare gör samma sak.

– Man har inget förtroende för Paolo Roberto längre, säger Marie Larsson.

Vad tycker du om butikens initiativ? Dela artikeln på Facebook och berätta.