Butikschefen gav alla ledigt med full lön och gjorde deras jobb åt dom. Nu hyllas han av ett helt land.

Vad skulle du säga om chefen sa att du kunde ta ledigt idag med full lön? Det erbjudande hade man inte tackat nej till. På Irma-butiken på Roskildevej i Köpenhamn blev det verklighet idag. Men det betyder inte att affären var stängd. I stället kliver sju toppchefer, inklusive kedjans direktör, ned på ”golvet” för att sköta butikssyslorna.

Tidigare har vi bland annat skrivit om chefer som sänker sin lön med flera miljoner för att ge till de anställda, vilket är beundransvärt. Men detta initiativ i Danmark är också värt att hyllas.

På Irma-butiken i Köpenhamn fick de anställda ta ledigt idag, med full lön. Butiken vann en tävling i augusti och det var delvis därför som butiksarbetarna fick stanna hemma idag. Men ledningen för Irma vill också prova på själva att jobba i butiken, för att förstå sina medarbetare bättre.

Irmas inköpschef, Martin Hansen, inledde exempelvis morgonen med att fylla på hyllorna med mat. Det var 15 år sedan sist, då han började jobba i butiken.

– Det är oerhört lärorikt för oss som inte är i butikerna varje dag. Det är nästan 15 år sedan jag arbetade här, men det går bara bra ändå, säger han till danska TV2.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Det kan landets chefer lære lidt af 😉

Posted by TV 2 NYHEDERNE on den 4 november 2015

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna