Cancerfondens fina ord – efter Dagny Carlssons död: ”Inspirerat och betytt så mycket”

cancerfonden, dagny carlsson

Foto: Facebook/TT

Dagny Carlsson engagerade sig stort i Cancerfonden.

Efter den folkkära profilens död har organisationen nu gjort ett uttalande.

”Tack för allt Dagny, du har inspirerat och betytt så mycket för många”, skriver Cancerfonden.

Det var under torsdagsförmiddagen som beskedet kom att Dagny Carlsson har somnat in, 109 år gammal.

– Det är inget konstigt att en människa som är snart 110 dör. Ändå är det en otrolig förlust. Det är få människor i mitt liv som jag lärt känna som gett mig så mycket, säger Åsa Blanck, regissör till dokumentären ”Livet börjar vid 100”, i en intervju med SVT.

Den folkkära bloggerskan och tv-personligheten sörjs nu av hela svenska folket. I Newsners kommentarsfält har kondoleanserna strömmat in, med varma och kärleksfulla ord om hur mycket Dagny betytt med sin livsgnista och positiva energi.

Även nära vännen Suzanne Axell har uttalat sig om sorgen efter Dagny Carlsson.

– Hon var en fantastisk människa, en nationalsymbol skulle jag säga. Hon var fantastisk. Hennes stora livsglädje blev jag så inspirerad av, säger Suzanne Axell till Nöjeslivet.

LÄS MER: Suzanne Axell om sista mötet med Dagny – sorgen efter nära vännens död: ”En riksmormor för hela Sverige”

STOCKHOLM 20170614 Bloggerskan Dagny Carlsson när årets sommarpratare presenteras på presskonferens i Berwaldhallen. Foto: Anders Wiklund / TT

Engagerade sig i Cancerfonden

Under sin tid på jorden var Dagny Carlsson mycket mån om att hjälpa andra. Efter att ha förlorat sin älskade make Harry i cancer engagerade hon sig stort i Cancerfonden, en ideell organisation vars mål är att fler ska överleva och färre ska drabbas av sjukdomen.

– Min makes död gjorde att jag insåg hur mycket mer pengar som behövs till forskning om cancer. Forskning kan rädda liv och göra att fler får leva längre, något jag vill att alla människor ska få göra, har Dagny Carlsson tidigare sagt till Cancerfonden.

I många år bidrog Dagny Carlsson till organisationens arbete och forskning. I oktober förra året berättade 109-åringen dessutom att hon hade testamenterat sin fyrarumslägenhet och sitt lösöre, bland annat en ovanligt stor mängd tavlor, till Cancerfonden.

– Cancerfonden behöver pengar för att fortsätta sin framgångsrika forskning, skrev Dagny då på sin egen blogg och fortsatte:

– Om vi hjälps åt så kan vi hjälpa många människor. Cancern tog min man och jag vill nu göra allt jag kan för att inte många flera ska gå samma öde till mötes.

”Inspirerat och betytt så mycket”

När Dagny Carlsson nu har lämnat jordelivet, har Cancerfonden gjort ett uttalande. De sörjer en älskad människa och tackar för hennes stora engagemang genom åren.

”Världens finaste Dagny har gått bort”, skriver Cancerfonden i ett inlägg på Facebook och fortsätter:

”Dagny Carlsson har i många år varit engagerad i Cancerfondens arbete och har bidragit generöst till livsviktig cancerforskning. Hon blev 109 år och var känd som världens äldsta bloggare.”

Sist men inte minst konstaterar organisationen vilken inspirationskälla Dagny var under sin livstid.

”Tack för allt Dagny, du har inspirerat och betytt så mycket för många. Tack för att du har delat med dig av berättelser ur ditt liv.”

Vila i frid, Dagny. Vi hoppas att du har det bra uppe i himlen.

Exit mobile version