Cancersjuke Göran fick mopeden stulen – då samlade grannarna in till en ny: ”Det är ren glädje”

Cancersjuka Göran fick mopeden stulen när han var inne i Borlänge och handlade.

Grannen Abdirashid Daud fick höra talas om de tråkiga nyheterna och bestämde sig för att starta en insamling till en ny moped.

Det var för en månad sedan som cancersjuka Göran Ljungberg i Borlänge fick sin moped stulen när han var inne och handlade.

Görans granne Abdirashid Daud fick höra talas om den fräcka stölden och bestämde sig direkt för att starta en insamling.

”Det gjorde ont inom mig. I min värld, vem vill ge sig på och stjäla något från en person som är sjuk, en sjuk pensionär, en äldre herre som inte förtjänar det här”, säger Abdirashid i en video på Facebook.

”Vårt sätt att säga tack”

Abdirashid stötte på Göran och berättade att han hört talas om stölden och frågade om Göran var okej med att han startade en insamling i hans ära.

– Han tyckte att det var väldigt överväldigande. Han sa han inte var värd den hjälpen. Men han är välkänd här i området och hjälper till med det mesta, han kommer med sina verktyg om någon behöver hjälp och ställer alltid upp med tips. Det här är vårt sätt att säga tack tillbaka, berättar Abdirashid för Newsner.

https://www.facebook.com/donate/322949286254473/Hej, Har fått en del förfrågningar om möjlighet till Swish då man…

Posted by Hjälp Cancersjuka Göran att köpa Moped on Wednesday, September 1, 2021

Till slut godkände Göran Abdirashids initiativ och han började sprida Görans historia i sina sociala medier.

Hittade en moped på Blocket

Den första september startade insamlingen och på bara några timmar hade insamlingen dragit in 3 550 kronor. Två dagar senare var summan uppe i 6 300 kronor.

Den 7 september avslutades insamlingen. Under en vecka hade Abdirashid och andra som ville hjälpa Göran samlat in 9030 kronor och lyckats hitta en moped på Blocket som matchade Görans önskemål.

Nu har vi lastat Göran:s nya moped och ska åka mot Borlänge! Åter igen vill jag tacka alla som har skänkt, delat och lämnat fina kommentarer 🤲🏽❤️Ord kan inte beskriva, ni gör världen bättre! ⭐️

Posted by Hjälp Cancersjuka Göran att köpa Moped on Thursday, September 9, 2021

Mopeden kostade 6 900 kronor och Abdirashid följde med honom till säljaren i Avesta för att hämta hem den till Borlänge.

– Alla är glada och tacksamma för att ha kunnat bidra till hans hjälp. Det har varit människor från hela Sverige som har skänkt. Så det är jättekul. Har till och med fått pengar från England, berättar Abdirashid för Newsner och tillägger:

– För resten av pengarna betalade vi en ettårig försäkring. Jag är så glad över att han har fått en ny moped. Han var så begränsad innan och blev fast i sin lägenhet. Det här är ren glädje, jag är så tacksam över att ha kunnat hjälpa till.

Abdirashid delar med sig av sin tacksamhet på Facebook.

”Jag vill tacka alla som har varit med och delat, skänkt och den finna responsen Göran:s historia fick. Vi alla är medborgare i detta fina land 🇸🇪 och grannar i vår underbara stad Borlänge och det glädjer mig att det finns så goda krafter i Sverige som stöttar varandra när andra förstör. Jag finner inga ord som kan rättfärdiga er insats, hur mycket detta betyder för Görans vardag! Ni alla förtjänar stort eloge. Tack”, skriver han i inlägget.

Det här är verkligen en historia som berör. I allt det mörka vi får läsa lyser det här upp som en ledstjärna.

Dela gärna artikeln för att sprida grannarnas gärning vidare. Hjältar med stora hjärtan finns på riktigt.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required