”Carl” försvann spårlöst efter Rederiet – titta nu när han gör entré i SVT:s nya succé

Bengt Bauler blev känd över hela landet tack vare sin elaka rollfigur Carl Ericson i SVT:s succéserie ”Rederiet”.

Tittare kom fram till honom på stan och slog honom med handväskor för att de trodde att han var lika dum som karaktären.

Sedan genombrottet i Rederiet har Bengt Bauler försvunnit från tv. Tills nu.

”Rederiet” startade sin jungfrufärd den 20 augusti 1992 och blev direkt en riktig tittarsuccé i SVT.

Varje torsdag satt över 1,5 miljoner svenskar bänkade framför tv:n för att se vad som hände denna vecka ombord på fartyget m/s Freja där karaktärer som ”Joker” och Uno Kronkvist och Tony Sjögren arbetade.

Foto: Svt.

En av skådespelarna som slog igenom stort i ”Rederiet” är Bengt Bauler som spelade karaktären Carl Ericson som blev en av de mest populära rollfigurerna. Carl var Reidar och Beatrice Dahléns son och hade vid sidan av sitt jobb som VD för Dahléns och senare styrman och kapten på Freja en hel del konstiga affärer på gång.

Han smugglade knark, utförde ett mord men till slut blev han själv kidnappad av sin sekreterare och blev schizofren.

Foto: Svt.

Regisserade Rederiet

Bengt Bauler stod även bakom kameran då han regisserade flera av ”Rederiets” avsnitt. Våren 2002 sändes dock det allra sista avsnittet av ”Rederiet” till fansens stora besvikelse och sedan dess har tittarna inte fått sett Bengt Bauler i någon stor tv-produktion.

Istället har han regisserat serier som ”Andra avenyn” och ”Vänner och fiender” dessutom har han både varit kreativ producent och stått på scenen i musikalen ”Mamma Mia”.

Men i denna veckas avsnitt av SVT:s nya stora dramasuccé ”Vår tid är nu” gör plötsligt ett bekant ansikte entré då Bengt Bauler gör rollen som den bistre Per Sjöstedt, programchef för Radiotjänst.

Foto: Svt
Foto: Svt

Han är extremt kritiskt när kökschefen Calle Svensson tillsammans med sin kärlek Nina Löwander kommer in i studion för att provspela för det första matlagningsprogrammet.

– Det här har kostat en rejäl slant, så nu får man se vad man får för pengarna, säger han vid mötet.

Så kul att se att Bengt Bauler är tillbaka i SVT igen och att han återigen gör en fantastisk rollprestation.

Dela vidare om du också tycker att ”Vår tid är nu” är en fantastisk tv-serie.