Carolas ursinniga utspel – rasar mot restriktionerna: ”Kokar på insidan”

Carola Häggkvist, 54, har tröttnat.

I ett långt inlägg på Instagram rasar hon mot restriktionerna – och hur Bokmässan i Göteborg kan få ta in betydligt fler besökare än vad som är tillåtet på teater och konsert.

”Nu får det va nog”, skriver artisten på Instagram.

Många branscher har tagit ett hårt slag under coronapandemin. Företag har gått i konkurs, människor har blivit uppsagda eller permitterade och det har varit en lång kamp för överlevnad.

Ett verksamhetsområde som har haft det tufft är restaurangbranschen. Ett annat är inom turismen. Ett tredje – underhållningsbranschen.

Alla med en gemensam nämnare. På grund av gällande restriktioner har besökare, kunder eller publik minskat drastiskt.

Inom just underhållningsbranschen har publiken varit nästan obefintlig under pandemin. I nuläget gäller exempelvis ett maxtak på 300 personer för sittande publik inomhus på konserter.

Carolas vrede mot restriktionerna

För mässor däremot, som Bokmässan i Göteborg som hålls i slutet av september, råder inga begränsningar kring publiktak. Arrangören räknar därför med att släppa in upp till 2 000 personer.

Något som får artisten Carola Häggkvist att reagera med vrede. I ett långt inlägg på Instagram – riktat till regeringen, Folkhälsomyndigheten och kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) – ifrågasätter hon logiken och resonemanget kring publiktaken.

”Har väntat på att lägga upp det här i en vecka nu för det kokar på insidan av mig när jag hör den oerhört tydliga orättvisan och inkonsekvens från regeringen ang ANTAL PUBLIK / FOLKMASSA man får vara på olika platser”, skriver Carola på Instagram och fortsätter:

”Man blir mörkrädd. Att gå in på teater, konserter med platsbiljett under väldigt mycket större ordnade förhållanden än på en bokmässa där folk får gå upp till omkring 2000 pers inomhus – medan vi får vara 300 personer inomhus!!!”

Rasar mot regeringen

Carola argumenterar bland annat för att konserter och teater har stillasittande publik med långt avstånd emellan, men trots det får ta in mindre publik än bokmässan med gående besökare där ”ansvaret vilar på dem”.

Ett beslut som hon menar är inkonsekvent, inkompetent och diskriminerande mot underhållningsbranschen.

”Blir så enormt förvirrad och provocerad över hur kultur och nöjes branschen behandlas! Man fattar inte hur de tänker. VI BEHÖVER EN FÖRKLARING! Vi om några vet ju hur man tar hand om produktioner och publik insläpp med konstens alla regler”, skriver hon.

Nu kräver Carola att någonting görs åt saken.

”Den här orättvisan håller inte. Vi måste få till en förändring i regeringen”.

amanda lind
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP). Foto: TT

Backas upp av kollegor

Hennes inlägg har väckt stor uppmärksamhet och i kommentarsfältet backas Carola av många artistkollegor.

”Tack Carola!!! Håller verkligen med!”, skriver Sanna Nielsen. ”Det är så löjligt absurt”, skriver Jessica Andersson.

”Håller verkligen med dig!! Det är hårresande ologiskt och degraderande till synes utan minsta eftertanke. V a r f ö r denna galna inkonsekvens?????? NU FÅR DET VARA NOG!!”, skriver Sonja Aldén.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar – och dela för att säga din åsikt!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);