Carolas vackra hyllning till mördade pappan Mikael – sjöng på begravningen: ”Omsorg och kärlek”

Här sjunger Carola Häggkvist för mördade pappan Mikael.
Artisten hedrade hans minne på begravningen.
– Din kärlek blev så synlig idag Mikael. Så många som älskar och saknar dig, skriver stjärnan på Instagram.

Det har nu gått två veckor sedan det ofattbara inträffade.

39-årige pappan Mikael, som var på väg till badhuset i Skärholmen med sin tolvårige son, sköts till döds på öppen gata.

Allt inför ögonen på sonen.

– Alla poliser vi har träffat frågar om han har någon anknytning till kriminalitet. Absolut inte. Helt oskyldig. Det enda han levde för var sin son, sade svågern Elias i en gripande intervju med SVT.

Nyheten har berört hela Sverige, och i veckan fördes pappan till sin sista vila.

Inför begravningen hade anhöriga bjudit in en av landets största sångröster, Carola Häggkvist, att sjunga under ceremonin.

– Dagen går mot sitt slut och en ny dag skall gry. Natten är lång och kall men tårarna och vännernas närvaro kring Mikaels bortgång och begravning idag var stor. Liksom många i hela vårt avlånga land varit närvarande i den uppmärksammade död Mikael gick till mötes inför sonens ögon, skriver Carola på Instagram.

Artisten förklarar att hon genast accepterade inbjudan att sjunga under begravningen, någonting även TV4 Nyheterna tidigare rapporterat.

– I veckan hörde en av Mikaels närmaste vänner av sig på vinst och förlust och jag råkade se hans text och visste på en gång att jag skulle vara där. I nöden, i trösten och medkänsla. I Botkyrka, där även jag är uppvuxen, skriver Carola på Instagram och fortsätter:

– Vi behöver mer hopp och kärlek nu. Frid och ljus. Det kände vi nog alla i kyrkan idag även om sorgen och förtvivlan är stor. Så är ljuset starkare än mörkret, hoppet större än dödens käftar och trons låga evinnerlig när vi står tillsammans, enade som människor i all vår svaghet och enkelhet. I förunderlig nåd får vi vila så att kärleken kan få rum inuti oss och till slut bli synlig.

Framför allt går Carolas tankar till Mikaels familj.

– Din kärlek blev så synlig idag Mikael. Så många som älskar och saknar dig. Tack för allt du gav. Må du vila i frid. Omsorg och kärlek till närmaste familj, skriver hon.

Här nedan kan man se Carola sjunga på Mikaels begravning:

”Tårarna rinner”

Carolas sånginsats på begravningen har fått tiotusentals reaktioner i sociala medier det senaste dygnet.

– Tårarna rinner massor när jag ser detta. Hört och sett om det fruktansvärda på nyheterna men det blir extra känslig nu. All kärlek till Mikaels familj och anhöriga, skriver kändisfrisören Bobby Oduncu i ett svar till Carolas inlägg.

– Carola – Du har så gott och varmt hjärta! skriver en annan av artistens följare i ett svar till inlägget.

– Så vackert. Ljuset ska segra över mörkret. Vila i frid Mikael, skriver ytterligare en av Carolas följare.

– Kära drabbade familj om ni läser detta, jag och många ber för er. Ljuset lyser i förtvivlans mörker, skriver ytterligare en följare.

Vila i frid, Mikael.