Han sänkte sin lön med miljoner för att kunna dubbla de anställdas. Nu hyllas chefen av en hel värld.

Vd:n Dan Price störde sig på de stora löneskillnaderna i samhället. Han funderade på vad som skulle kunna göras och började med sig själv. Chefen skar ned sin egna lön med nästan 10 miljoner kronor, skriver Huffington Post. Pengarna ska istället höja minimilönen för företagets anställda. – Det finns en större ojämlikhet i dag och jag har tänkt på det ett tag och kände att: ”Nu är det dags, jag kan inte låta det vara”, säger han.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
Dan Price fina initiativ hyllas nu av tusentals och jag kan bara instämma. Som vd och grundare till Seattle-baserade Gravity Payments, minskade Price nyligen sin lön med nästan 10 miljoner kronor, enligt Huffington Post. Tanken är att höja minimilönen hos företagets anställda och enligt The New York Post fick 30 anställda dubbelt så hög lön efter vd:ns beslut.

price2

Dan ser löneförhöjningarna som en investering för framtiden. Han tror att det kommer gynna arbetarna och att det kommer resultera i fler affärer och kunder.

Foto: Youtube

price

– Det här är en kapitalistiskt lösning på ett socialt problem, säger Price till Huffington Post.

Och det lär inte gå någon nöd på Price själv. Han har så att han klarar sig. Han har sparat mycket av de pengarna han har tjänat sedan starten av Gravity 2004.

– Det kommer att behövas lite uppoffringar, säger 30-åringen och fortsätter:
– Och när företagets vinst stiger till 20 miljoner kronor, kommer min lön att återställas. Det är en bra motivation.

Fin gest, Dan! Fler borde ta efter.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna