Chockbeskedet: Storfavoriten försvinner ur Aladdinasken – här är oväntade ersättaren

När trillingnöten försvann ur Marabous Aladdinask 2014 var det många som blev bestörta och bytet ledde till upprörda protester.

Nu är det dags igen och ytterligare en klassiker får maka på sig för att ge plats åt en ny smak, skriver Expressen.

För ett par år sedan gjordes Aladdinasken om och ett par praliner byttes ut. Något som ledde till upprörda protester. Nu är det dags igen.

Marabous Aladdinask har funnits på marknaden i över 80 år och varje år säljs runt 4 miljoner askar. Det är en gåva som passar till de allra flesta tillfällen och vid jul är den lika självklar som skinka och Janssons frestelse.

Foto: Shutterstock

Ja, Aladdinasken är en klassiker och diskussionerna om man får lov att börja på det undre lagret innan alla bitar på det övre är uppätna tillhör också julklassikerna. Eller hur?

Men visste du att pralinerna i asken bytts ut ungefär 50 gånger sedan askens lansering 1932?

Mjuk Toffee ersätts i Aladdinasken

I år har det gått fyra år sedan smakerna senast byttes ut. Och nu är det dags igen. Den här gången är det mjuk toffee som får flytta på sig och i stället ge plats åt nykomlingen salt karamell.

Pralinen mjuk toffee kommer ersättas av salt karamell Foto: Pressbild

Systerasken Paradis kommer att fyllas med en motsvarande pralin med ljus chokladdragering – i stället för mörk som i Aladdinasken. 

– Det är svårt att undgå vilken fantastisk kombination sött och salt är och jag tror att just Saltkaramell är en pralin som för många i familjen, oavsett ålder, kommer att bli en personlig favorit, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou till tidningen.

Möttes av protest

Vissa hurrar över nyheterna och tycker att det är kul med förändring. Medan andra inte är lika övertygade.

När den populära trillingnöten försvann ur asken 2014 var det många som blev bestörta och bytet ledde till upprörda protester bland svenskarna. Men trots det starka missnöjet har den älskade trillingnöten inte fått återta sin plats i asken.

Den nya smaken salt karamell lanseras under vecka 38.

Vad tycker du om bytet i asken? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required