Chris O’Neills hårda känga mot Trump: ”Du är en smärtsamt okunnig människa”

Även om flera delat sina åsikter offentligt gällande USA:s nye president har få uttalanden blivit så uppmärksammde som prinsessmaken Chris O’Neills. På sin privata Instagram ska Chris ha publicerat en bild på en gråtande frihetsgudinna, tillsammans med flera rader kritik mot Trump. 
I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare”, står det bland annat. 

Nu har inlägget delats av vännen Giancarlo Giammetti, och sprider sig som en löpeld på nätet.

Det var igårkväll som modeskaparen Giancarlo Giammetti återpublicerade ett Instagraminlägg som uppges komma från Chris O’Neills privata Instagram. Under bilden har Chris uttryckt sitt missnöje över USA:s nye president Donald Trump. Han skriver bland annat: 

Å alla sunda amerikaners vägnar är jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar. I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa. Du kommer vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från. Du har varken förnuft eller känsla, sir”.

Foto: Kungahuset

På Giancarlo Giammettis Instagram hyllar han prinsessmaken med orden ”Bra sagt.”Där kan man se att inlägget kommer från Instagramkontot @chrisoneill101, som är en privat användare med 176 följare, men hovet vill inte kommentera inlägget, det uppger Aftonbladet

Att uttrycka sig politiskt är något som medlemmar i kungafamiljen inte får göra, men enligt Aftonbladet hovreporter Jenny Alexandersson befinner sig Chris O’Neill i en gråzon. 
– Han har tackat nej till en kunglig titel, just för att kunna vara friare. Man kan inte ställa samma krav på honom som på kungafamiljen. Men han är i ett känsligt mellanläge som gift med en svensk prinsessa, som inte får blanda sig i politik överhuvudtaget, säger hon till Aftonbladet

Instagram/privategg