Christian bjuder hårt arbetande vårdpersonal på avkopplande båttur: ”Vill betala tillbaks”

De senaste månaderna har landets vårdpersonal varit hårt pressade. Många har tvingats lämna sitt ordinarie arbete för att vårda covid-19-patienter, och flera har haft arbetspass som varit tolv timmar långa eller mer.

Rådande pandemi har gjort att många inom vården inte vetat om de får ta ut någon semester alls i sommar. Av den anledningen ville båtägaren Christian Springfeldt göra något för att visa sin uppskattning för landets hårt arbetande vårdpersonal.

Inom loppet av tre veckor fick Christian Springfeldt göra två hjärtoperationer, och hann därför tillbringa en hel del tid på sjukhus.

Den behandling han fick av all vårdpersonal är han tacksam för, och efter att med egna ögon ha sett hur de sliter under rådande pandemi kände Christian att det var dags att ge något tillbaka.

– Helst ville jag bjuda hem alla på middag, men det insåg jag ju snabbt att det går ju inte, säger Christian skämtsamt till Newsner.

”Inte personalens fel att det finns problem”

När Christian fick höra att många inte skulle kunna gå på semester i sommar fick han en idé. Sedan många år tillbaka äger han och hustrun Biggles en gammal träbåt som de har på Kungsholmen där de bor. Nu erbjuder Christian vårdpersonal att åka med på en avkopplande båttur där de får se Stockholm från vattnet.

– Jag och min fru Biggles brukar gå ner till båten och ta en tur när vi behöver stressa ner. När man kommer ut på vattnet så kopplar man snabbt av och kommer ner i varv. Detta vill jag ge till vårdpersonal, säger Christian till Newsner, och tillägger:

– Det skrivs mycket skit om vården, och det tycker jag är oförtjänt. Det är i varje fall inte personalens fel att det finns problem, för de går på knäna.

KALMAR 20200207 Infektionskliniken i Kalmar är rustad för att ta emot personer som smittats av coronavirus. Sjukvårdspersonal med skyddskläder och ett ansiktsvisir. Foto: Mikael Fritzon / TT

Högt tryck bland folk som vill åka med

Båten ligger cirka sju minuter från S:t Görans sjukhus på Kungsholmen i Stockholm. Jobbar man inom vården är man välkommen att höra av sig till Christian, så kör han båten från Kungsholmen och runt i Stockholm. Turen tar cirka en och en halv timme.

– Man behöver inte snacka eller så om man inte vill, man kan bara åka med och koppla av, säger Christian.

Efter att Christian skrev om sitt erbjudande på Facebook fylldes inkorgen snabbt med meddelanden. Ikväll kör han första turen, med två sjuksköterskor.

– Den ena jobbar på Karolinska och den andra på SÖS tror jag det var. De är bästa vänner men har inte setts på tre månader på grund av jobb. Det känns otroligt roligt att de ska få träffas på min båt ikväll, säger Christian.

INTENSIVVÅRDSSYRROR SE HIT!!!Så här är det: jag läser varje dag om Covid-19 personalen som går på knäna av utmattning….

Gepostet von Christian "Krippa" Springfeldt am Freitag, 26. Juni 2020

Han hoppas att hans idé om att ”alla kan göra något”, ska ge ringar på vattnet. Den enda oron han har är att han inte ska hinna svara alla som hört av sig, då hans inlägg fått större genomslagskraft än han kunnat räkna med.

– Jag måste hitta något system så att inte folk blir sura på mig. Jag vill ju hinna köra alla såklart. Just nu har jag 1-2 turer varje dag inbokade i flera dagar, säger Christian till Newsner.

Så otroligt fint initiativ. Dela gärna för att hjälpa Christian nå ut med sin gest till vårdpersonalen.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required