Coop-chefens förslag: Förbjud tryckta reklamblad

Coop i Danmark uppmanar den danska regeringen att införa ett förbud mot tryckta reklamblad.

De meddelar att från och med den 1 januari kommer också butikskedjan Dagli’Brugsen att sluta trycka upp och distribuera reklamblad, enligt Fri Köpenskap.

I ett öppet brev till landets klimatminister uppmanar Coop Danmarks vd till ett totalförbud mot tryckta reklamblad. Kort därefter har en av koncernens andra butikskedjor slutat med reklamblad helt.

”Varje år trycks 84 000 ton reklamblad i Danmark. För att göra det fäller vi fler än 300 000 träd om året”, skriver Peter Högsted, vd för Coop Danmark, i ett öppet brev till klimatminister Dan Jörgensen, enligt Aftonbladet.

Förslaget är att förbjuda tryckta reklamblad av klimatskäl. I det öppna brevet skriver Peter Högsted även att Coop Danmark riskerar att tappa sina konkurrenter om de slutar skicka ut reklamblad. Ett förbud skulle dock innebära en ekonomisk vinst för företaget.

”Vi tycker egentligen att det är något bra när klimat och ekonomi går hand i hand, och man kan tjäna på ett mindre koldioxidavtryck.”

Nu har Butikskedjan Dagli’Brugsen, som ägs av Coop, också bestämt sig för att sluta trycka upp och distribuera reklamblad. Från och med årsskiftet kommer ingen av kedjans 310 butiker att skicka ut några reklamblad alls.

Vad tycker du om de tryckta reklambladen som skickas hem? Lämna gärna en kommentar och dela vidare!