Coop köper lågpriskedjan Netto – tar över alla deras butiker efter jätteaffär

.

Coop köper upp alla Netto-butiker i Sverige. 

Nu ska skyltarna bytas ut. 

– Det är ett kompletterande köp. Vi har låga marknadsandelar och vita fläckar i södra Sverige, säger Coop Butiker och Stormarknaders vd Christian Wijkström till TT.

163 butiker som i dag ägs av danska matkedjan Netto kommer framöver ägas av Coop.

Det står klart efter dagens affär. Samtidigt meddelar Coop att de flesta butikerna kommer bli kvar – men med den skillnaden att det nu alltså blir nya skyltar och ägare.

– Nej, vi gör inte en affär där vi behöver göra butiksnedläggningar som en första fråga. Vi gör en affär där vi behöver komplettera vårt nätverk. Huvuddelen blir kvar, säger han till TT.

Experten Per Andersson på HUI Research tror att affären kan vara bra för konsumenterna, och pekar på det faktum att Coop tar upp kampen med stora konkurrenten Ica.

– För konsumenterna tror jag det här kan bli bra, det är bättre med en stark ägare, säger experten Per Andersson som är analytiker på HUI Research.

Enligt TT är det Ica som är överlägset störst på den svenska matmarknaden – med sina 50,4 procent av marknadsandelarna. Coop är tvåa på 18,2 procent, medan Netto hamnade i botten på blygsamma 2,2 procent.

Foto: Coop/Wikimedia commons

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.