Coop slutar sälja saltgurka – efter otäcka upptäckten på övervakningskameran

Nu slutar Coop Forum på Backaplan i Göteborg att sluta sälja saltgurka på lösvikt.

Övervakningskameror har nämligen fångat något som får butikschefen att reagera starkt.

– Jag har jobbat med det här yrket i 40 år och aldrig sett detta tidigare, säger Christer Lindblad, butikens stormarknadschef, till Expressen.

Mycket ska man höra i sina dagar, men frågan är om inte detta är bland det märkligare jag läst vad det gäller människors vanor i mataffärer…

Coop Forum på Backaplan i Göteborg har sedan flera år, liksom många andra matbutiker i Sverige, sålt saltgurka från Västerås på lösvikt.

Tyvärr upptäckte personalen på Coop Forum att flera kunder började missbruka behållaren med saltgurka.

”Är inte okej”

Enligt butikschefen Christer Lindblad har kunder använt tången bredvid baljan för att få upp gurkor, ta en tugga och därefter lägga tillbaka den resterande halvan.

– Det är ju oerhört äckligt måste jag säga. Av hygieniska skäl så tog vi bort gurkorna och satte upp en skylt. Det var lite för att uppmärksamma kunderna på att det inte är okej att äta ur lösviktsvaror, säger Christer Lindblad till Expressen.

تم نشره بواسطة ‏‎Christer Lindblad‎‏ في 19 يناير، 2017

Även kunderna tycks ha reagerat, för under lappen som butiken satt dit har någon skrivit: ”Ibland skäms man över att vara människa”.

På övervakningskameran har man inte lyckats identifiera någon av ”gurktjuvarna”.

– Vi har ett kamerasystem men vi har inte lyckats identifiera någon som har gjort det. Vi har bara sett att gurkorna har varit bitna i, säger Christer Lindblad.

Dela gärna vidare denna nyhet på Facebook om du också tycker att tycker att butiken gör helt rätt!