CP-skadade 12-åringen buades ut på Trumpmöte – fick kram av Obama

12-årige J.J. Holmes kommer från Longwood, Florida. Han är en stor motståndare till Donald Trump i det amerikanska presidentvalet. Framför allt efter att Trump hånat funktionshindrade. J.J. sitter själv i rullstol på grund av sin CP-skada, men det stoppar honom inte från att aktivt visa sina aversioner mot att Donald Trump faktiskt kan bli vald till USA:s president. Det skriver Aftonbladet.

När han gick på ett Trumpmöte för att protestera möttes han och mamman Allison av aggressiva Trumpanhängare – men bara dagen efter fick J.J. stöd av ingen mindre än Barack Obama.

– Han sa ”jag är stolt över dig”, berättar 12-åringen för Aftonbladet.

12-årige J.J. Holmes ville verkligen till det där Trumpmötet för att protestera mot att Trump hånat funktionshindrade. Hans mamma Allison var desto mer tveksam. Hennes oro över hur upplevelsen skulle bli infriades också. Det blev obehagligt.

– Vi började protestera, men överröstades snart av publiken som ropade ”USA! USA! USA!”. Sedan började några stycken att putta på hans rullstol och sparka mot den. De började skrika att vi var mördare och att jag slår mina barn, säger Allison till Aftonbladet.

Familjen tvingades sedan eskorteras ut från området på grund av den hotfulla stämningen. Något som lokalnyheterna också uppmärksammade. Artikeln spred sig sedan hela vägen till Vita Huset, vad det verkar. För när familjen någon dag senare gick på en träff där president Barack Obama stod på scen kände presidenten igen pojken i publikhavet. Det skriver Aftonbladet.

Och Obama såg inte bara pojken på håll – han gick raka vägen fram till honom för att ge honom en kram.

– Det var underbart. Obama sa ”jag är stolt över dig”. Han sa att jag var modig, säger 12-åringen till Aftonbladet.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna