Då kommer skatteåterbäringen.

3 veckor kvar – sedan börjar skatteåterbäringen att dimpa ner på svenskarnas bankkonton. Men för att det ska bli verklighet får man inte missa en viktig detalj. – Gå in på deklarationen och kolla så att du har ett godkänt bankkonto. Har du inte det bör du snabbt som attan göra det eftersom det tar fem dagar, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, till Aftonbladet.

Alla svenskar som ska få tillbaka pengar och fått deklarationen godkänd kan räkna med att pengarna kommer i början av juni. Svenskarnas deklarationer kommer nämligen att börja granskas av Skatteverket helgen den 4 juni – och börja delas ut redan den 7 eller 8 juni. Det skriver Aftonbladet.

För att få pengarna så pass tidigt krävs det dock att man inte glömmer bort en mycket viktig detalj; registrering av sitt bankkonto. Detta gör man på Skatteverkets hemsida. Om du mot förmodan blir det en lång och otålig väntan ända in i augusti.
– Gå in på deklarationen och kolla så att du har ett godkänt bankkonto. Har du inte det bör du snabbt som attan göra det eftersom det tar fem dagar, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, till Aftonbladet.

För personer som inte fått deklarationen granskad innan 1 juni blir det att vänta till vecka 32 i augusti eller 36 i september innan pengarna dimper in på kontot.

Gilla gärna om du också längtar efter skatteåterbäringen!