Dagny Carlsson, 107, inlagd på sjukhus – bara dagar innan julafton

Bara dagar innan julafton tvingades Dagny Carlsson, 107, in på sjukhus.
Den folkkära bloggerskan skriver att hon insjuknade i lunginflammation men kunde kort därefter lämna och förbereda sig för julfirande i Skåne

– Hon har varit på sjukhus men åkte direkt hos sina släktingar i Skåne för att fira jul, säger Dagnys presskontakt Elena Ström till Newsner.

I flera år har den folkkära 107-åringen Dagny Carlsson charmat svenska folket via sin blogg och en gäng TV-framträdanden.

Dagny Carlsson inlagd på sjukhus

Men efter flera dagar av tystnad på bloggen frågade sig många om någonting skett med Dagny. Mängder av kommentarer strömmade in, men i lördags gav Dagny ett besked,.

Bloggerskan skriver att hon drabbades av en lunginflammation och tvingades uppsöka sjukhus.

Foto: Fredrik Sandberg / TT Nyhetsbyrån

”Jag var ute och bilade för att äta middag tillsammans med vännen Ingela.  och Miriam. Det blev inte som vi tänkt för jag blev sjuk och fick lunginflammation. För att bli inlagd måste vi åka ända till Nyköping eftersom ingen närmare ledig sjukhussäng fanns-. Jag blev mycket väl behandlad och läkaren sade sig vara stolt över att få behandla en ”celebritet.”, skriver Dagny på sin blogg.

Fått lämna sjukhuset

Sjukhusvistelsen blev som tur var inte långvarig. Dagny kunde strax efteråt, med nya mediciner hon ska ta över julhelgen, lämna sjukhuset.

”Hon har varit på sjukhus men åkte direkt hos sina släktingar i Skåne för att fira jul”, skriver Dagnys presskontakt Elena Ström i ett sms till Newsner.

I oktober berättade 107-åringen att hon gärna vill fortsätta att gå på diverse kulturella tillställningar och resor, gärna med nya bekantskaper.

– Jag vill ha roligt, inte tråkigt. Jag var galen i teatern när jag kom till Stockholm som 37-åring. På landsorten fanns inga teatrar och jag såg alla föreställningar som fanns och gick på Operan själv. Där satt jag på fjärde raden måndag, tisdag, onsdag. Det kostade två kronor kvällen om man hade abonnemang. Det är inte roligt att springa på teatern alldeles ensam. Jag efterlyser teater-, bio- och resesällskap. Men bara damer, inga herrar. Då tror de att jag fikar efter att bli gift, men det vill jag inte, berättade hon då.

Skickar julhälsning

Nu väntar julfirande i Skåne för 107-åringen, och hon passar på att skicka en julhälsning till alla sina läsare.

”Innan jag slutar vill jag önska alla mina kära läsare en riktigt trevlig och stämningsfull Julhelg”, skriver Dagny.