Dagny Carlsson, 107 : ”Jag vill ha roligt, inte tråkigt”

Älskade och Sveriges äldsta bloggerskan Dagny Carlsson, vet hur viktigt det är att ha det roligt i livet.

Nu berättar Dagny om hennes högsta önskningar i livet, i en ny intervju.

– Att få uppleva mer, resa och gå på teater. Jag vill ha roligt, inte tråkigt, säger hon till Expressen.

Dagny Carlsson har blivit en av Sveriges mest älskade personer. Med hennes personliga blogg har hon på charmigt och öppet sätt bjudit in svenska folket till hennes underbara värld.

107-åringen struntar i åldern, och genom att ständigt hålla sig nyfiken och hitta på nya roliga saker har gjort att Dagny ständigt håller sig på topp.

Dagny Carlsson. Foto: Fredrik Sandberg / TT

I en intervju med Expressen berättar bloggerskan hur hon har bott i samma lägenhet, en fyrarumslägenhet i Solna i snart sextio år.

Men några planer på att flytta det har hon inte.

– Jag kan få miljoner om jag vill sälja den. Jag har bott här sedan 1961. Det är snart 60 år. När jag gifte mig andra gången fanns inga hyreslägen­heter, utan vi var tvungna att köpa. Jag trivs jättebra här. Min man Harry älskade våra stora inglasade balkonger. På morgonen drack vi kaffe på ­balkongen i öster och på eftermiddagen på den i väster, säger hon till tidningen.

Dagnys avslöjar personliga önskningen – efter alla år

Men att just få mer pengar eller materiella saker är inte något som står högt på Dagnys önskelista.

Istället är det något helt annat och mer viktigt – att ha roligt.

– Att få uppleva mer, resa och gå på teater. Jag vill ha roligt, inte tråkigt. Jag var galen i teatern när jag kom till Stockholm som 37-åring. På landsorten fanns inga teatrar och jag såg alla föreställningar som fanns och gick på Operan själv. Där satt jag på fjärde raden måndag, tisdag, onsdag. Det kostade två kronor kvällen om man hade abonnemang. Det är inte roligt att springa på teatern alldeles ensam. Jag efterlyser teater-, bio- och resesällskap. Men bara damer, inga herrar. Då tror de att jag fikar efter att bli gift, men det vill jag inte, säger hon.

Underbara Dagny, visst är det så viktigt att ha roligt i livet och inte bara göra ”måsten”. All kärlek till dig underbara Dagny!