Foto: Fredrik Sandberg TT/TV4/Youtube

Dagny Carlsson fyller 109 år – hälsningarna strömmar in: ”Väller in gratulationskort”

Den levnadsglada och nyfikna bloggaren Dagny Carlsson fyller 109 år på lördagen.
Vi ber att få gratulera denna underbara personlighet – som själv nu berättar hur födelsedagen kommer att tillbringas.

År 1912 bildades Sveriges scoutförbund, Stockholms stadion invigdes inför stundande sommar-OS i huvudstaden, ett förslag om kvinnlig rösträtt stoppades i riksdagens första kammare och den första etappen av Inlandsbanan öppnade för trafik.

Det var också året då Dagny Carlsson föddes.

Bloggaren har blivit en folkkär personlighet med sin levnadsglada och nyfikna inställning till livet som hon många gånger visat prov på i olika tv- och radiosammanhang. Hon gick en datorkurs vid 99 års ålder och svenska folket lärde första gången känna henne genom SVT-dokumentären ”Livet börjar vid hundra” som skildrade hennes liv och bloggande.

På lördagen firar hon sin 109-årsdag – och nu berättar Dagny själv hur dagen kommer att tillbringas.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, då 104 år, nominerades i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan 2016. Här fotograferad under presentationen av det årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

I ett inlägg på sin populära blogg förklarar den omtyckta profilen att hon kommer bli uppvaktad av släktingar.

– Förberedelserna för min födelsedag är på planeringsstadiet men jag behöver inte bekymra mig för mina syskonbarn fixar kalaset. Man vill hoppas att vädret blir gynnsamt så att vi kan fira utomhus, skrev hon i sin populära blogg tidigare i veckan.

Dagnys ord inför 109-årsdagen: ”Då blir jag glad”

Dagny Carlsson har på senare tid skapat rubriker när hon fått ta sina dubbla vaccinsprutor mot covid-19.

– Att jag tagit vaccinationssprutan är jag mycket nöjd med och uppmanar alla att göra sammalunda, skriver hon.

Inför den stora bemärkelsedagen har Dagny Carlsson också förklarat att hon fått motta många gratulationer.

– Jag skall ju fylla år om ett par dagar och det väller in gratulationskort. Jag vet inte heller om jag kan ses som en förebild för andra äldre men gör jag det blir jag glad. Min födelsedag behöver jag inte bekymra mig om för den sköter släkten om. Det kan inte välla in en massa okända gäster för då får vi inte plats, skriver hon i ett nytt blogginlägg på torsdagen där hon också passar på att uppmärksamma nattpatrullen och personalen inom hemtjänsten som tittar till henne med jämna mellanrum.

Vi blickar tillbaka på denna fina tv-intervju som Dagny gjorde med Malou von Sivers i TV4 för ett par år sedan – där Dagny konstaterar att det ”inte var bättre förr”.

Stort grattis på din 109-årsdag, Dagny! Du är en stor förebild för många av oss. ❤️

Skriv gärna era gratulationer till denna härliga människa på vår Facebook-sida!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);