Daniel Lindström försvann efter Idol-vinsten 2004 – det här gör han i dag, 16 år senare

.

Daniel Lindström vann Idol 2004 – före namn som Darin och Loreen. 

Nu, 16 år senare, har han lämnat rampljuset och sadlat om.

Så här lever den populäre sångaren i dag! 

I Idol-uppställningen år 2004, som alltså var den allra första i programseriens historia i Sverige, vimlade det av blivande stjärnor. Åtminstone två har senare nått toppen: Tvåan Darin Zanyar och fyran Loreen Talhaoui, som ju vann Eurovision Song Contest för Sverige med ”Euphoria” 2012.

Daniel Lindström och Loreen var dessutom ett kärlekspar under drygt ett och ett halvt år. Relationen tog slut under 2006.

Så här såg det ut i finalen av den allra första upplagan av Idol för 15 år sedan – när Daniel tog hem vinsten före Darin. Till höger syns programledaren David Hellenius i TV4.

STOCKHOLM 20041126 Final i TV4s serie Idol 2004. Bilden: Daniel Lindstrˆm fÂr segerbeskedet av David Hellenius. Vid sidan en sorgsen Darin Zanyar Foto: Fredrik Persson/TT

Segern innebar bland annat att Daniel, uppväxt i Vännäs i Umeåtrakten, fick sjunga vinnarlåten ”Coming true” – en singel som sedan kom att bli den mest sålda i Sverige det året.

– Jag vet inte, men jag måste ju nått en bred publik. Men allt jag har gjort är att göra mitt bästa och jag har sjungit från hjärtat, sa Daniel om vinnarreceptet i en intervju med TT direkt efter avgörandet i Idol 2004.

Daniel, som i dag är 42 år, har släppt tre album, varav det senaste, ”D-Day”, kom 2009. Medan konkurrenterna Darins och Loreens musikkarriärer har pekat spikrakt uppåt, har Daniel i stället valt att gå en annan väg.

I dag – 16 år senare – har Daniel lagt mikrofonen på hyllan. I stället arbetar den tidigare så uppskattade sångaren på heltid som VD-assistent på ett företag i sjukvårdsbranschen, uppger Modette. Umeåsonen bor numera med sin familj i Stockholm.

Gör några spelningar då och då: ”Som en hobby”

Samtidigt som musikkarriären är pausad, gör Daniel då och då några spelningar. Senast i augusti hemma i Umeå, vid Seajazz Jazzfestival på Holmön.

– Ja, men alltihop är på sidan om mitt vanliga jobb, som en hobby. Min ”side hustle” som jag brukar kalla det numera. Jag spelar bara några få gånger per år men det är fortfarande en rolig hobby som lönar sig, säger Daniel Lindström i en intervju med nättidningen Umeå X.

Daniel berättar också att han inte har några direkta planer på att återuppta musikkarriären – men att det finns nytt material.

– Jag har en hel del material som ligger i byrålådan och sen hoppas jag ju släppa musik med Henrik Sjöberg Jazz Orchestra också! Det är iallafall målsättningen, säger han till Umeå X.

Daniel Lindström sjunger ”Coming True”

Ett par år efter vinsten i Idol spreds en hörsägen om att Daniel Lindström skulle ha bott i en husvagn uppe i Umeå. När Daniel ombeds svara på om ryktet var sant eller inte svarar han:

– Haha, nej det stämmer INTE. Jag tror att någon märklig förstabild på en Aftonbladet-artikel gjorde att folk trodde det. Men det stämde aldrig. Och nu får jag höra det nästan tio år senare…

12 år efter Idol-vinsten var Daniel tillbaka i TV4 igen! Då sjöng han sin vinnarlåt från ”Idol” i Bingolotto inför dåvarande programledaren Ingvar Oldsberg:

I dag lever Daniel alltså ett familjeliv i Stockholm och i våras vimlade de tillsammans under öppningen av Furuviksparken!

Daniel Lindström och Therese Lindström med barnen Vincent, Milo, Lee
Premiärvimmel på Furuviksparken, 2019-05-18. Foto: Pernilla Wahlman / TT

Så trevligt att se dig igen, Daniel! Dela gärna vidare för att hylla denna sympatiske kille tillika Idol-vinnare!

TV: 10 senaste Idol-vinnarna