Dansande polis sprider glädje på Dansbandsveckan: ”Häftigt när de kan bjuda på sig själva”

Dalarnas tradition med dansbandsveckan fyllde många själar med glädje och dans.

En oväntad dansare dök upp från polisen i Dalarna som bjöd på sina bugg-kunskaper på dansgolvet.

Vecka 29 är en perfekt vecka att ta semester för den som älskar att svänga på höfterna. I SVT fick vi se dansbands-drottningen Elisa Lindström leda programmet tillsammans med Rasmus Persson från Malung. De två tillsammans visade inslag och intervjuer med bland annat privatpersoner och till exempel Tony Irving.

Ett campingliv till toner av dansband

Det var glada miner trots ett varierande väder och mygg. De flesta som besöker Malung under denna vecka, brukar tälta och leva campinglivet – det hör till när man är i Dalarna på sommaren, och fram för allt när det vankas dansbandsvecka.

Polisen i Dalarna bjöd på dans

Just detta år fångades ett oväntat dansnummer på film. Det var nämligen en polis från polisen Dalarna som ville ta en sväng-om på dansgolvet.

Och personen som filmade händelsen uttryckte stor lycka över att få se poliskvinnan njuta till bugg.

– Jag hade turen att stå bredvid där de dansade. Jag tyckte det var jätteroligt att få se dom, säger Annika Ström från Örebro, till SVT.

”Häftigt när de kan bjuda på sig själva”

Videon har fått 36 000 visningar och delats frekvent av många. Enligt SVT tycker Annika Ström att det visar en annorlunda och positiv bild av poliser i allmänhet.

– Många tänker att poliser inte kan koppla av när det är sådana här tillställningar, att det ska vara så stelt och strikt. Det är häftigt när de kan bjuda på sig själva, säger Annika Ström till SVT.

Sprid gärna detta vidare för att hylla polisen som bjuder på sig själv.