Dansk polis: Kroppen som hittades i vattnet har stympats med avsikt

Svenska journalisten Kim Wall, 30, har varit försvunnen sedan en tur med Peter Madsens ubåt. 

Madsen har erkänt att han dumpat hennes kropp i havet, och på måndagen hittades delar av en kvinnokropp utanför danska ön Amager i Öresund. 

Nu har polisen bekräftat att kroppen har stympats medvetet, enligt TV2.

– Det handlar om delar av en kvinnokropp som har hittats. DNA-resultatet kommer först i morgon, onsdag. Då ska vi se om det är en match med Kim Walls DNA, säger Jens Möller, chef på mordenheten vid Köpenhamnspolisen.

Hela världen har följt den besynnerliga historien om danske uppfinnaren Peter Madsen och svenska journalisten Kim Wall.

Peter Madsen är misstänkt för att orsakat Kim Walls död, då danskens ubåt, med de två ombord, sjönk till havs.

Igår gav Peter Madsen en förklaring till vad som ska ha inträffat. Han menar det skett en olycka ombord ubåten som lett till Kim Walls död, det skrev Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

”Den misstänkte har till polisen och i rätten förklarat att det inträffat en olycka ombord på ubåten, som har orsakat Kim Walls död, och att han därefter begravt henne till sjöss i Kögebukten på en okänd plats”, skriver polisen i pressmeddelandet

Vid 16-tiden idag publicerade Köpenhamnspolisen en video, där de gick ut med ytterligare information om kroppen som hittades utanför den danska ön Amager på måndagseftermiddagen.

– Ingenting talar emot att det är Kim Wall som kan ha hittats, men vi vet ännu inte om det är hon, säger Jens Möller, chef på mordenheten vid Köpenhamnspolisen.

Bildkälla: Johan Nilsson TT/ Tom Wall

Publicerad av Newsner