Därför förbjuds selfiepinnar över hela världen.

Överallt dyker dom upp. Men nu förbjuds selfiepinnar över hela världen. Här är listan på platserna där du måste stoppa undan den populära pinnen.

De flesta har en åsikt om selfiepinnen. Är det ett perfekt sätt att ta gruppbilder? Eller är den bara irriterande och fånig?
Uppenbarligen finns det många som inte uppskattar pinnen.
Senast i raden att förbjuda den är slottet Versailles utanför Paris, skriver Aftonbladet. Och de är inte ensamma.

Turistställen där selfiepinnen är bannlyst.

England: Londonlagen Arsenals och Tottenhams hemmaarenor, The Emirates Stadium och White Hart Lane, har förbjudit selfiepinnen eftersom den anses skymma för andra besökare och i värsta fall kan användas som vapen av fotbollssupportrar. Storbritanniens största konsertarena O2 och Wembley Arena har också stoppat pinnen.
USA: Ska du på MoMA, The Met eller Guggenheim-museet i New York? Då kan du glömma att ta med pinnen. De har, liksom Seattle Museum of Art och The Smithsonian Institute i Washington, bannlyst pinnen.
Frankrike: På Centre Pompidou i Paris är det tänkt att komma ett förbud. Även världskända konstmuseet Louvren går samma väg. Man oroas för att pinnarna kan skada dyrbara föremål.
På slottet Versailles var man oroliga för att speglar, möbler och konstverk skulle få märken av turisternas selfiestickor.
Sydkorea: Sydkorea tar det ett steg längre. Här vill kan beslagta ocertifierade selfiepinnar och och i värsta fall kan det leda till fängelse, böter och 215000 kronor mindre i plånboken. Där har man också konstaterat att den inbyggda bluetooth-teknologin i ocertifierade selfiepinnar stört det allmänna telekommunikationsnätet, skriver Aftonbladet.

Publicerad av Vi som älskar semester, gilla gärna