Därför saknas Chris O’Neill vid Madeleines sida – inte synts till på månader

Hela den svenska kungafamiljen syns titt som tätt på olika tillställningar, inte minst kronprinsessparet.

Men en person som lyst med sin frånvaro är Prinsessan Madeleines make, Chris O’Neill.

Nu kommer en förklaring på hans tystnad från rampljuset.

Varje dag är fullspäckad med aktiviteter för den svenska kungafamiljen. Med en rad olika tillställningar och möten är det mycket som står på agendan, inte minst för kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Men sedan kungen förra året tog beslutet att Prinsessan Madeleine och Prins Carl-Philips barn inte längre kommer tillhöra svenska kungahuset, har de också fått möjligheten att arbeta med friare tyglar än tidigare.

Prinsessan Madeleine som bor i Florida med maken Chris och deras tre barn: Prinsessan Leonore, Prinsessan Adrienne och Prins Nicolas, spenderar så mycket tid hon kan i Sverige.

BORGHOLM 2016-07-14 Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill under det offentliga firande av kronprinsessan Victorias 39-årsdag vid Borgholms IP på Öland 14 juli, 2016. Foto: Mikael Fritzon /TT/ Kod: 62360

Men en som lyst med sin frånvaro under en längre tid är hennes make Chris.

Därför har inte Chris O’Neill synts till

Senast han sågs till var under Victoria-dagen i somras då Chris O’Neill var på besök i Sverige vid prinsessan Madeleines sida – men det är nu mer än ett halvår sedan.

Mend et finns flera anledningar till detta.

Vid Nobelfesten fick prinsessan Madeleine gå utan sin make, men då berättade Hovets informationschef, Margareta Thorgren, att anledningen var på grund av barnen.

Prinsessparet vill gärna att Leonore, Nicolas och Adrienne ska ha en rutin i hemmet och i och med att resan var under några få dagar valde Chris att stanna hemma.

– Dels är det en rätt kort resa som är ansträngande för alla barnen. Sedan är det ju så att prinsessan åker själv och då stannar Chris hemma just för att ta hand om barnen, sa Margareta Thorgren då till Hänt.

STOCKHOLM 2019-06-14 Prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill anländer till en bankett på Stockholms slott för Sydkoreas presidentpar som är på statsbesök i Sverige. Foto: Sören Andersson / TT

Chris O’Neills arbete kräver också att han inte kan vara bortrest någon längre tid. Svensk Dam skriver att arbetet kräver att Chris sköter arbetet från USA.

Detta har gjort att Prinsessan Madeleine fått vara vid flera engagemang själv, som till exempel vid Childhood-galan i New York i oktober förra året.

Så kan det vara att arbete och familjelivet kommer emellan. Vi ser fram emot att få återse dig Chris igen!