Därför ska du inte lägga ut ditt mobilnummer på Facebook.

Det är vanligt att många skriver ut sitt mobilnummer på sin Facebooksida. Varje gång man exempelvis laddar upp en bild på sajten uppmuntras man att lägga ut sitt mobilnummer. Men det är inte alls riskfritt. Ett säkerhetshål visar på hur myclet som kan läcka ut när du skriver ut ditt nummer.

NYMOBIL

Den brittiske it-experten Reza Moaiandin hittade ett säkerhesthål på Facebook och varnar nu för att man ska skriva ut sitt mobilnummer på sidan.

Säkerhetshålet gör att vem som helst kan hitta ditt namn, dina bilder, dina filmklipp, din GPS-position samt dina konversationer om du har lagt ut ditt mobilnummer. Alla detta kan hittas trots att ditt konto är låst, skriver Daily Mail.

För att visa på riskerna med att lägga ut sitt mobilnummer använde Reza Moaiandinett ett skript för att söka av alla potentiella telefonnummer i ett visst land. Och han lyckades få fram information från tusentals Facebookprofiler.

Bild

Screen-Shot-2015-08-04-at-23.25.52

”För de 1,44 miljarder människor som använder Facebook innebär det här att hackare kan få tillgång till namn och nummer inom så lite som en timme”, skriver Reza Moaiandinett i ett blogginlägg.

Du behöver bara ha skrivit ut ditt telefonnummer en enda gång för att hackare ska kunna få tag i all din information.
– Det här innebär att en person med rätt kunskaper kan samla in informationen och sedan använda den eller sälja vidare informationen, säger Reza Moaiandin till Daily Mail.

Facebook har kommenterat säkerhetshålet men säger att det inte är någon fara.
– Alla som använder Facebook har kontroll över informationen de delar med sig av, detta inkluderar den information som användare lägger in i sin profil, säger en talesperson från Facebook till Daily Mail.

Jag hoppas att folk läser den här informationen så att ingen behöver få sin information kapad.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.