Därför stoppades Leif GW Persson på Kristallengalan – fick inte hålla sitt tacktal

Han kom, han såg, han segrade – och fick Kristallengalans allra längsta stående ovation. 

Men tv-tittarna snuvades på ett tacktal när Leif GW Persson fick hederspriset i tv-galan. 

Nu berättar han varför. 

– Jag har varit med i tv i 40 år, det är inte så att jag har mutat mig till priset, säger GW till Aftonbladet

Jublet visste inga gränser när artisten Loa Falkman plötsligt gick ner från scenen bland borden – för att imitera Leif GW.

Där satt huvudpersonen själv – överraskad – och då förstod publiken vad som var på väg att hända.

Leif GW Persson var årets hederspristagare på Kristallengalan. 

Men när gick upp på scenen sjöng de bara en liten truddelutt tillsammans innan de klev av – efter stående ovationer. Miljontals tv-tittare snuvades på ett tacktal. 

Nu berättar GW varför han stoppades från att hålla det. 

– Jag blev rörd och hade förberett ett tacktal, men blev avförd från scenen blixtsnabbt. Jag var inte nykter, men inte skitfull heller. De kanske trodde det skulle bli fler nordkoreanska utläggningar, säger han till Aftonbladet.

GW avslöjar att han hade förberett ett tacktal. 

– Det var humoristiskt hållet. Men jag upplever de på SVT som lite nordkoreanska i sitt förhållningssätt till de som gör program. De är byråkrater som administrerar andras program.

Men trots det har GW inget emot att jobba med SVT. Till jul och nyår kommer den tredje delen i tv-serien med kommissarie Lars Martin Johansson (spelas av Rolf Lassgård) i huvudrollen, och i höst rullar ”Veckans brott” på i rutan. 

– När jag fyllde 70, kan jag tycka att någon kunde ha ringt och sagt grattis. Blommor skiter jag i, vill de skicka en låda brännvin skulle jag inte ha hindrat dem. Men fan, på TV4 är det ständig uppbackning.

Årets Kristallengala visades i SVT och GW:s prismottagning går att se efter 1 timme och 40 min här

Ingen tvekan – jag delar detta vidare direkt för att gratulera Leif GW till detta oerhört välförtjänta pris! Tack för alla år i tv-rutan, och så hoppas vi nu på många till! 

Publicerad av Newsner, gilla gärna