Därför träffades Kristin Kaspersen och Bill Clinton

.

Här möts USA:s 42:a president Bill Clinton och folkkära tv-profilen Kristin Kaspersen – på Åland.
Den oväntade träffen skedde på miljardären Anders Wiklöfs årliga gratiskonsert.
– Det har varit lite hemligt allting. Vi vet inte så mycket kring det här eftersom det är väldigt mycket säkerhet. Säkerheten är enorm, säger Kaspersen, som var konferencier på tillställningen, till Aftonbladet.

Kristin Kaspersen är en av våra mest folkkära tv-profiler. I våras tog hon hem hela Let’s dance efter en imponerande uppvisning, och hon har som bekant dessförinnan haft många olika programledaruppdrag genom åren.

Därför var det inte så konstigt att Kaspersen fick uppdraget som konferencier på Anders Wiklöfs årliga gratiskonsert dit alla ålänningar bjuds.

Då fick hon presentera en mycket oväntad och hemlig gäst – USA:s 42:a president, Bill Clinton. Redan på torsdagen möttes Kaspersen och Clinton i Mariehamn.

”Vilken dag!!! Möte med President Bill Clinton, vi blev bjudna ut till Andersudde, konsert med massor av underbara artister. Anders Wiklöf som ligger bakom den här dagen bjuder in Ålandsborna på gratiskonsert för allt dom gör för Åland. Han startade även östersjöfonden”, skriver Kaspersen på Instagram där hon hyllar Wiklöf som en man med ett ”stort hjärta”.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Kaspersen om mötet med Clinton

Alla ålänningar får se födelsedagskonserten gratis – där Clinton skulle hålla ett tal.

– Clinton börjar med att hålla ett tal och sedan börjar konserten med alla artister. Men det ska bli spännande att lyssna på honom, det är fantastiskt att han är här, säger Kristin Kaspersen till Aftonbladet.

Samtidigt berättar Kristin Kaspersen att säkerheten är rigorös inför Clintons ankomst.

– Det har varit lite hemligt allting. Vi vet inte så mycket kring det här eftersom det är väldigt mycket säkerhet. Säkerheten är enorm, säger Kaspersen till Aftonbladet.

Foto: Chris Savas/Wikimedia commons

Bland artisterna som uppträder finns bland andra LaGaylia Frasier, Johnny Logan och Hasse Andersson.

Presidenten talade framför allt om klimatet. I sitt tal sade han bland annat att ”bra miljöpolitik är bra för ekonomin”.

– Vi kan alla göra något för att rädda haven, alla ansträngningar stora som små visar att det kan skydda miljön och samtidigt förbättra ekonomin, sade Clinton i sitt tal, enligt Svenska YLE.

Håller du med Clinton? Skriv en kommentar och dela gärna din mening om klimatet!