De bakar ”freaksemlan” som tar alla med storm – innehåller extra allt

Även om semlan länge varit ett av våra mest populära bakverk så har ”semmeltrenden” aldrig varit hetare. Semmelwrappen, prinsess-semlan och chokladsemlan var nya varianter som svenska folket tog emot med öppna armar, men när man tror att det inte går att bräcka dem kommer något nytt.

Den senaste semmelnyheten är något för alla livsnjutare, ”Freaksemlan” är nämligen en riktig kaloribomb.

Vad får du om du tar nutella, grädde, munkar, chokladsås, rån och mandelmassa? En kaloribomb? Ja, men du får även en helt magiskt komponerad ”Freaksemla”. 

Bakom den briljanta idéen ligger personal på Ica Supermarket i Kåge, utanför Skellefteå, där man sålt cirka 1 000 freaksemlor under veckan.
– Vi tänkte ”så många kalorier som möjligt i en och samma semla”, säger Erik Lindsköld, butikschef på Ica Kåge, till SVT

Den gigantiska semlan är uppbyggd av en traditionell semmelbulle med mandelmassa och grädde. Ovanpå ligger en munk som toppas med grädde, och grädden toppas i sin tur av chokladsås och ett kex innan locket med florsocker kommer. Det enda problemet med den är att den är svår att äta på grund av dess storlek. 
– Man kan säga att den visst blev för stor för sitt eget hus, så vi fick stoppa den i en typ av doggiebag i stället, säger Erik Lindsköld och skrattar. 

Förutom freaksemlan erbjuder Ica Kåge ett brett utbud av olika semmelvarianter, bland annat mufflan och semlor med citron eller lakritsfyllning.

Facebook/Ica Kåge

Ska man unna sig något så varför inte gå all in? Dela gärna om du vet någon som skulle gilla freaksemlan.