De hittade en övergiven kyrka mitt ute i djungeln. Nu får gåtfulla bilderna från insidan en hel värld att förbluffas.

I närheten av staden Magelang på ön Java i Indonesien tronar en märklig jättefågel upp, mitt ute i djungeln. Lokalbefolkningen kallar platsen ”Gereja Ayam” eller ”Kycklingkyrkan”. Byggnaden uppfördes 1990 på initiativ av en speciell man, vars historia länge varit okänd. Daniel Alamsjah, som byggnadsherren heter, fick enligt egen utsago en uppenbarelse från Gud om att bygga ett hus för bön på en höjd. Men byggnaden blev inte som andra bönehus, eller kyrkor för den delen. Och enligt den excentriska skaparen är den majestätiska byggnaden varken en kyckling eller en kyrka. Den gudomliga platsen har i själva verket formen av en duva. Bönehuset stängde portarna 2000, eftersom byggkostnaderna skenade iväg. Efter det stod kyrkan länge förfallen och övergiven, innan nyfikna besökare började intressera sig för platsen.  2015 läckte många bilder ut från insidan av ”duvan” och det är verkligen tacksam för, eftersom detta är bland de märkligaste ställen jag någonsin fått en inblick i.  Känn dig fri att dela vidare artikeln till dina vänner om du också vill att de ska få uppleva denna gåtfulla kyrka och dess häftiga historia.  

Daniel Alamsjah arbetade som vanligt i Indonesiens huvudstad, Jakarta, när han plötsligt fick en vision från Gud. I uppenbarelsens ombads han att bygga ett bönehus i form av en duva. Budskapet i drömmen var klart och tydligt: byggnaden skulle stå på en hög kulle ute i vildmarken.

Imgur

kyrka1

År 1989 var Daniel Alamsjah på besök i en by utanför staden Magelang, för att träffa hans frus familj. När han fick syn på exakt samma landskap som han hade sett i sin uppenbarelse visste han att han hittat den rätta platsen.

Imgur

kyrka2

1990 köpte han loss marken för en billig peng av den lokala markägaren. Bygget startade, med viss hjälp från lokala hjälpredor, och snart kunde Daniel förverkliga sin vision.

”Kanske var det på grund av min kristna tro, som jag ville bygga en kyrka. Men det är egentligen inte en kyrka. Jag byggde en böneplats… en plats för människor som tror på Gud”, har den 67-årige mannen berättat för Jakarta Globe.

Imgur

kyrka3

År 2000 tvingades man dock bomma igen portarna till den märkliga platsen. Kostnaderna för bönehuset skenade iväg och platsen lämnades åt sitt öde. Men nyfikna i närheten kunde inte låta bli att hålla sig borta.

Imgur

kyrka4

Enligt ryktet användes den mystiska byggnaden mest som ett rehabiliteringscentrum. Här kunde både handikappade barn, narkomaner, psykiskt sjuka och ungdomar som hamnat snett få bo och gå samtidigt gå i terapi.

Imgur

kyrka7

Genom sociala medier har ”Kycklingkyrkan” på senare tid blivit ett populärt resmål för turister. Många har också lyckats ta sig in i byggnaden och fotograferat inifrån den gåtfulla platsen.

Imgur

kyrka8

Under jorden på den jättelika kyrkan har man även hittat 12 ofärdiga rum, som tros ha använts av de barn och vuxna som rehabiliterades här.

Imgur

kyrka5

Övervåningen av kyrkan fungerade främst som bönerum. Det måste även ha varit en rätt häftigt utsikt från ”stjärtpartiet”!

Imgur

kyrak9

Enligt vissa bloggare sker det också fortfarande vigslar här. Men kanske är det för den omgärdade mystiken som människor kommer hit i första hand.

Imgur

vigslar

Man undrar ju samtidigt vad framtidens arkeologer skulle tro om de grävde upp denna plats om några tusen år…

Imgur

bildkalla

Håll med om att det både är ett fascinerade och häftigt ställe? Tänk vilka speciella platser det finns på vår planet ändå. Dela gärna vidare detta med familj och vänner om du vill att fler ska få upptäcka ”Kyckling-kyrkan”.