De sköts till döds under attacken i Las Vegas – nu hedras de av sina familjer

I söndags kväll inträffade den värsta masskjutningen i USA:s historia. Massakern i Las Vegas har kostat minst 59 människor livet och skadat över 500 personer.

Den misstänkte förövaren är identifierad som 64-årige Stephen Paddock, och han hittades död i ett rum på hotellet Mandalay Bay efter skjutningen. Innan sin död hade han skjutit automateld från 32:a våningen på hotellet i uppemot tio minuter. Målet var besökarna på en konsert nedanför under den sista dagen av countryfestivalen Route 91 Harvest.

Idag, två dagar efter dådet, kommer de första uppgifterna om vilka dödsoffren är. Det är hjärtskärande historier, om människor i alla åldrar, som gick ut i söndags för att ha trevligt på festivalen – men allt slutade i en mardröm.

Här nedan är bilder på några av dessa personer, tillsammans med hyllningar från deras nära och kära. Vissa av dem är hjältar, som offrade sina liv för att rädda sina anhöriga bredvid.

Alla våra tankar går till de som drabbats och de som förlorat någon i detta hemska dåd.

Denise Burditus

Facebook

Denise Burditus från Hedgesville, West Virginia, var en av offren som träffades i skottlossningen. Hon dog i sin mans armar. Tony Burditus skriver själv på sin Facebook om den fruktansvärda händelsen:

”Det är med stor sorg jag måste meddela att jag förlorat min fru sedan 32 år. Hon var mamma till två barn, och skulle snart få sitt femte barnbarn.” skriver han på Facebook, och fortsätter:

”Denise dog i mina armar. Jag älskar dig älskling”

Bara timmar innan Denise dog postade hon bilden nedan, från konserten hon var på min sin man.

Jack Beaton

Facebook

Jack Beaton från Kalifornien var på konserten tillsammans med sin fru. När skottlossningen började kastade han sig framför henne för att skydda henne från kulorna. Hans fru, Laurie Beaton, överlevde tack vare honom. Jack dog av sina skador.

Både hans son och hans dotter hyllar honom nu på sociala medier.

”Jag har förlorat min bästa vän. Jag älskar dig så mycket mer än du någonsin kunde föreställa dig. Vaka över vår familj nu. Vi kommer alltid minnas dig som en hjälte” skriver sonen på Facebook.

Sandy Casey

MBUSD

Sandy Casey arbetade som lärare för barn med speciella behov på Manhattan Beach Middle School i Kalifornien. Skolan gick igår ut med ett pressmeddelande och berättade att hon var ett av offren i den fruktansvärda skjutningen i Las Vegas.

”Hon var älskad av både elever och kollegor och vi kommer minnas henne för sin humor, hennes passion för arbetet och för att hon var så engagerad i arbetet.” skriver de i meddelandet.

”Vi har förlorat en enastående lärare som ägnade sitt liv åt att hjälpa de som behövde det mest.”

Facebook

Även hennes pojkvän, Christopher Willhemse, har uttalat sig på Facebook:

”Hon levde livet fullt ut och gjorde mig till den lyckligaste mannen i världen.”

Angie Gomez

gofundme.com

Angie Gomez var bara 20 år gammal när hon avled i skottlossningen i LasVegas. En av hennes vänner berättar på Twitter att Angie var på konserten med sin pojkvän, och att hon studerade till sjuksköterska.

”Hon älskade sin familj mer än allt och var en stor djurvän.” skriver kompisen på Twitter.

Angies vänner har startat en insamling till henens familj för att hjälpa dem i sorgen.

Quinton Robbins

With an incredibly heavy heart. My sweetest nephew has passed away. He was the most kind and loving soul. Everyone who…

تم نشره بواسطة ‏‎Kilee Wells Sanders‎‏ في 2 أكتوبر، 2017

20-åriga Quinton Robbins beskrivs av sina vänner som den ”sötaste och mest genuina killen”. Han studerade på universitetet i Nevada, Las Vegas, och är ett av offren i Las Vegas-skjutningen.

Släktingar är chockade över Quintons plötsliga död och många av hans vänner har uttryckt sin sorg i sociala medier.

Quinton älskade jakt och fiske och hade många vänner. En av dem skriver på Twitter att Quinton skulle ha varit hans best man på hans kommande bröllop, och att de båda drömde om att deras barn skulle leka med varandra och växa upp tillsammans en dag.

Sonny Melton

Facebook

Sjuksköterskan Sonny Melton var på konserten med sin fru, Heather Gulish Melton. Heather överlevde, men Sonny skadades så svårt att han avled.

”Jag vill att alla ska veta vilken godhjärtad och kärleksfull man han var, men just nu kan jag knappt andas.” berättar hon för USA Today efter händelsen.

Hon berättar också att Sonny räddade henens liv under attacken.

En av Sonnys kollegor, Christy Davis, skriver så här om honom på Facebook:

”Du vet när man träffar någon och bara vet att den här personen är god och snäll? Så var Sonny”.

Alla dessa bilder och berättelser om offren får mitt hjärta att brista. Det är så fruktansvärt onödigt att dessa människor skulle dö. Dela gärna familjernas hyllningar vidare för att hedra dessa hjältar.

Vila i frid.