De slängde ut hundarna från en bil i full fart. Nu jagar polisen förövarna bakom brutala misshandeln.

Jag förstår verkligen inte hur vissa människor tänker när de behandla sina djur illa. Vad ger dem rätten att misshandla eller vanvårda ett djur? Jag kan bara inte förstå det. Djurplågeri är bland det värsta som finns. Bara tanken på att någon skulle ge sig på ett försvarslöst djur gör mig illamående. Därför blev jag så ledsen när jag läste om det här fallet  i Ciudad Real i Spanien där två hundar plågades på ett brutalt sätt. Jag vill varna er alla för mycket starka bilder. De här hundarna har behandlats så illa att jag nästan börjar gråta. Men jag vill ändå dela med mig av detta med er. Genom att uppmärksamma sådana här fall kan vi förhoppningsvis få stopp på all djurplågeri.

Hundarna Raiz och Tierra var inlåsta utan mat och vatten i flera veckor och svalt nästan ihjäl. Men det var inte nog med det. Sedan tog deras ägare, eller någon annan, och satte dem i bilen och körde väg. När bilen var i full fart slängde personen ut de stackars hundarna. Raiz och Tierra överlevde mirakulöst. Som tur var hittade polisen dem och kunde snabbt ta dem till en veterinär.

perroabusado3
Bildkälla

Det var den spanska polisen som publicerade bilderna på sitt Twitterkonto. De skriver att hundarna hittades på vägen efter att någon slängt ut dem från en bil i full fart.

Myndigheterna letar nu eter den eller de skyldiga och de kommer att åtalas för djurplågeri. Raiz och Tierra är nu i säkert förvar och på bättringsvägen. Debor för tillfället hos djursyddsorganisationen La Bienvenida där de får massa mat och kärlek.

perroabusado2
Bildkälla

Djurskyddsorganisationen ger hundarna all den vård och kärlek de förtjänar och jobbar med att hitta ett nytt boende åt vovvarna.

hund
Bildkälla

Här kan de se en video efter att Raiz och Tierra blivit räddade:

Jag hoppas att polisen hittar den eller den som behandlat dessa hundar på ett så förskräckligt sätt och att de får stå till svars för sitt brutala agerande. Om vi hjälps åt att dela detta kanske vi kan hjälpa till så att de hittar de skyldiga.