Den sjuka och oönskade valpen blev räddad i sista sekunden och plötsligt vände allt.

Den lilla hundvalpen Willow, en napolitansk mastiff, hade ingen lätt start på livet. När hennes bröder och systrar såldes iväg till familjer blev Willow kvar hos uppfödaren – oönskad eftersom hon hade en sjukdom som hindrade henne från att kunna stå eller gå när hon fortfarande var tre veckor gammal. För att allt skulle kunna bli bra med Willow krävdes dyra behandlingar, något som fick uppfödaren att vilja göra sig av med den lilla valpen eftersom hon ansågs vara en börda. Men i sista sekund, innan Willow hamnade på gatan, la uppfödaren ut en annons på sociala medier.  

Som tur var såg Jennifer Williams annonsen – och hoppade direkt in i bilen. Jennifer, som har ett djurhem för små krabater som behöver en andra chans, körde till uppfödaren för att kunna rädda Willow.

Snart anlände hon till platsen.

– Jag såg fem perfekta små valpar som sprang omkring på gården, och sedan såg jag den jag behövde rädda. Hon bara sprattlade runt på gården och låg platt på sin mage, säger Jennifer Williams i ett videoklipp från PAWsitive.

willow1

Jennifer tog med sig valpen och åkte till sin vän Gina, som hade erfarenheter av att hjälpa hundvalpar med liknande syndrom. Där började behandlingen – och redan efter några dagar kunde Willow ta sina första, stapplande steg.

Några månader senare kunde hon både springa och simma.

willow2

I dag är Willow åtta månader gammal och lever ett lyckligt liv – helt frisk från sin sjukdom.

willow3

Här kan du se det rörande videoklippet:

Dela gärna vidare till dina vänner så fler inser vikten av att våra djur ska bli behandlade kärleksfullt och inte ses som en börda.