Deras dotter är med om en hemsk bilolycka – veckor senare inser familjen sanningen

2006 åkte nio studenter och personal från Taylor University i en skåpbil när ett annat fordon plötsligt krockar deras. Tragedin krävde livet av en student: Whitney Cerak dödförklarades och hela hennes familj påbörjade sorgearbetet efter den förlorade familjemedlemmen. 

En annan student, Laura Van Ryn, klarade sig levande från olyckan men hamnade på sjukhus med allvarliga skador – hennes tillstånd bedömdes som kritiskt. Familjen vakade vid hennes sida i över en månad, först efter 5 veckor skulle de komma att inse sanningen: Att Laura faktiskt inte alls var Laura.

Det visade sig att den kvinna som de trodde var Laura i själva verket var Whitney. Flickorna liknade varandra så till den grad att inte ens deras familjer kunde skilja dem åt.

Föräldrarna upptäckte det först när Laura gäspade och de insåg att hennes tänder såg annorlunda ut. Nästa tecken på att något inte stod rätt till var när de upptäckte att kvinnan i sängen hade en piercing i naveln. 

När hon till slut återfick medvetandet bad läkarna henne att skriva ned sitt namn, då fanns det inte längre några tvivel. Istället för ”Laura” skrev kvinnan ”Whitney”.

Familjen har sedan det inträffade hållit sig bort fran offentligheten, men valde nyligen att dela med sig av sin historia – vilket du kan se mer om i klippet nedan. Lauras föräldrar tackar nu högre makter för att de trots det inträffade lyckats ta sig vidare med livet. 

”Till och med i den kris som detta inneburit har det givit oss styrkan att ta oss igenom allt”, säger Don, Lauras pappa.

Jag kan inte låta bli att inspireras av den styrka som Lauras familj visat, trots det tragiska de varit med om. Dela gärna om du känner likadant.