Det här händer med din kropp när du dricker 3 koppar kaffe varje dag.

Jag älskar verkligen kaffe. Men på grund av att jag har hört att det inte är speciellt bra för hälsan håller jag mig till max två koppar per dag. Det får räcka så. Därför blev jag överlycklig när jag hittade forskning som säger att jag borde dricka mer kaffe. Ny forskning i USA visar nämligen att tre till fem koppar per dag minskar risken att dö för tidigt i flera olika sjukdomar.

Studien är genomförd av Harvard University Chan School of Public Health och bygger på undersökningar med över 300 000 sjuksköterskor och annan sjukvårdspersonal som svarat på frågor under en period av 30 år. Och resultatet var fascinerande.

Den visar nämligen att man borde dricka tre till fem koppar per dag i stället för en till två. Enligt studien minskar då risken att dö en för tidig död i flera olika sjukdomar. Och det minskar med hela 15 procent.

Om man dricker tre till fem koppar kaffe per dag minskar risken med 15 procent att dö i förtid av sjukdomarna nedanför:

1. Diabetes.

2. Hjärtsjukdom.

3. Självmord.

4. Parkinson.

I rapporten vågar och kan inte forskarna ge en exakt rekommendation för antal koppar kaffe man bör dricka per dag, eftersom det kan variera från person till person. För mycket är ju inte heller bra. De kan inte heller slå fast exakt varför kaffebönorna är så bra i måttliga mängder.
– Vi är inte helt säkra på hur kaffe kan vara likställt med alla dessa fördelar. Kaffebönor är fyllda med många olika näringsrika ämnen. Och min gissning är att de samverkar och skapar några av dessa fördelar, säger Walter Willet, en av personerna bakom studien, till NPR.

Men den omfattande studien med över 300 000 personer visar alltså att tre till fem koppar per dag minskar risken att dö i förtid av diabetes, hjärtsjukdom, självmord och Parkinson med hela 15 procent.

Dela gärna vidare om du också tycker att det här är en bra nyhet!

Bildkälla: Pixabay.

Publicerad av Newsner Vetenskap. Gilla gärna!