Niklas och kollegan tog fast dieseltjuven men åtalades för olaga frihetsberövande – nu frikänns de

Niklas Krämer och hans kollega tog dieseltjuvarna på bar gärning på sin arbetsplats. I väntan på polisen band de fast en av tjuvarna, vilket de sedan åtalades för, på grund av olaga frihetsberövande.

Nu har Tingsrätten tänkt om, och valt att frikänna Niklas och hans kollega.

– Vilken sten som lättar, för ens egen skull så är det helt fantastiskt, Nu kan vi avsluta det här, nu är det över, säger Niklas Krämer till Aftonbladet.

Niklas Krämer och hans kollegor var trötta på att förlora litervis med diesel från arbetsplatsen på Ekerö.

Vid ett tillfälle tog de tjuvarna på bar gärning, och hann då gripa en av dem enligt lagen om envarsgripande.

De trodde att de gjorde allting rätt, och chockades därför när de sedan åtalades för olaga frihetsberövande.

– Stirrar man sig blind på riktlinjer för ett envarsgripande så verkar det som att vi gjort fel, men ser man till helheten så tycker jag att vi borde bli friade, sa Niklas Krämer till Aftonbladet då.

Posted by Niklas Krämer on Friday, 21 September 2018

 

Efter månader av oro om vad domen ska blir fick historien sitt slut under fredagen. Solna Tingsrätt bedömde att Niklas och hans kollegans agerande inte kan räknas som olaga frihetsberövande.

– Vilken sten som lättar, för ens egen skull så är det helt fantastiskt, Nu kan vi avsluta det här, nu är det över, säger Niklas Krämer till Aftonbladet.

 

Foto: Johan Nilsson/TT

Vilken lättnad för dessa killar, som trodde att de gjorde allting rätt för att stoppa tjuvarna. Dela gärna för att visa att rättvisan vinner i slutänden.