”Diggiloo”-sångerskan död – blev 31 år gammal

Sångerskan Fridha Lundell har avlidit, 31 år gammal, bekräftar hennes manager för Aftonbladet.
Under onsdagen begravdes hon i Göteborg.
– Nu är hon i himlen, säger Lasse Holm till tidningen.

Det var i början av maj som sångerskan Fridha Lundell avled i sviterna av cancer.

Det bekräftar hennes manager Michael Bäck för Aftonbladet.
– Det är verkligen en stor sorg och en stor förlust. Hon var en fantastiskt underbar person och dessutom en av de bästa sångerskor jag jobbat med, säger han till tidningen.

Fridha Lundell död

På Diggiloo-turnén 2012 lärde hon känna Lasse Holm väl. De efterföljande åren var de båda med i ”Så ska det låta” och ”Sommarkrysset”.

Under onsdagen begravdes Fridha Lundell i Vasakyrkan i Göteborg. På plats fanns bland andra Lasse Holm, som berättar att hon haft cancer sedan 18-årsåldern.

Blev 31 år gammal

För åtta år sedan friskförklarades hon, men cancern kom tillbaka. Lasse Holm ser tillbaka på den sista tiden:
– Jag pratade med Fridha i januari. Då var hon hoppfull och vi pratade om att kunna börja giga igen. Men sen gick det bara utför och cancern kom tillbaka, säger han till Aftonbladet.

Magnus Carlsson var också kollega med Fridha Lundell i ”Diggiloo”. Under begravningen framförde han låten ”come what may” tillsammans med Jessica Andersson för att hylla henne.

Hyllas av vännerna

”Vi tog farväl av Frida idag, men hon finns kvar. I minnen, bilder, inspelningar. Och i hennes barn”, skriver han på Instagram.

Jessica Andersson hyllar även hon Lundell via Instagram.

Frida, jag lärde känna dig för en sisådär 10 år sedan och sen korsades våra vägar musikaliskt många gånger, du var en sån vacker själ med en ängels röst [..] Så så glad att jag fick möjligheten att känna dig och den du var.. det blir ett tungt avsked idag, skriver Jessica Andersson på Instagram.

Fridha Lundell blev 31 år gammal.

Alla våra tankar går till familjen. Vila i frid.