Efter dödskraschen – nu stoppar Norwegian alla olycksplan

Flygbolaget Norwegian stoppar flera flygplan från att lyfta, efter att Storbritannien nekat ett plan av modellen Boeings 737 Max 8 från att komma in i landets luftrum på grund av olycksrisken.

– Vi beklagar att passagerare drabbas av detta men säkerheten för våra passagerare och anställda kommer alltid först, säger Norwegians flygchef Tomas Hesthammer till Aftonbladet.

 

I oktober störtade Lion airs 610 i Indonesien med 189 människor ombord. I söndags dog 157 personer, när Ethiopian airlines 302 störtade på väg mot Kenya.

Båda planen var av modellen Boeings 737 Max 8, och två krascher på mindre än ett halvår är mycket. Av den anledningen ville inte Storbritannien släppa in sådana plan i landets luftrum.

Norwegian stoppar flera flyg

När flygbolaget Norwegian blev varse om detta valde de att stoppa alla sina plan av modellen Boeings 737 Max 8.

– Norwegian har beslutat att ta våra Boeing 737 MAX 8 ur drift tills vidare efter rekommendation från flera luftfartsmyndigheter. När luftfartsmyndigheter kommer med rekommendation om detta så följer vi naturligtvis deras riktlinjer, säger Tomas Hesthammer, flygchef på Norwegian till Aftonbladet.

Foto: Jonas Ekströmer/TT. OBS: Bilden är tagen vid ett annat sammanhang.

Dela gärna för att informera andra som ska ut och flyga.