Doktor Mikaels vrede – efter orden i tv: ”Vansinne”

Mikael ”Soldoktorn” Sandström är tillbaka med en ny säsong av ”Helt sjukt”.

I torsdagens avsnitt såg han rött.

– Det är det sämsta man kan göra, säger han i ”Helt sjukt”, uppger Expressen.

Doktor Mikael Sandström har de senaste åren kommit att bli soldoktorn, eller Doktor Mikael, med hela svenska folket. Han syns ofta i Nyhetsmorgon där han på ett pedagogiskt och enkelt sätt svarar på tittarnas frågor om alla möjliga sorters åkommor.

I höst är han också aktuell med programmet ”Helt sjukt”. I torsdagens program gästades Mikael Sandström och programledaren Petra Mede av ”Mello”-artisten Andreas Lundstedt. I programmet berättar Lundstedt, som varit öppen med att han har hiv, hur det gick till när han fick beskedet i början av 2000-talet.

Enligt Lundstedt ringde han läkaren för att få reda på provresultatet. Beskedet han fick över telefon var att provet var positivt.

Andreas blev chockad, men lyckades ändå genomföra ett aerobicpass som var inplanerat. Först när han kom hem sjönk det in, och han berättar att han föll ihop i sin dåvarande sambos famn.

FOTO: TV4/Helt sjukt

Mikael Sandström om läkarens agerande: ”Vansinne”

Andreas berättelse om hur läkaren valde att ge honom beskedet får doktor Mikael att reagera häftigt.

– Alltså det är ju galet naturligtivs. Det är det sämsta man kan göra. Man kommer inte ihåg så mycket, man kommer bara ihåg det negativa, säger han i programmet enligt Expressen.

Han menar att läkaren gjorde fel som gav beskedet över telefon.

– Man ska göra allt för att undvika det här, som det vansinne det är att ge sig in och förklara för någon. Där skulle man ju tagit dit dig till en mottagning, säger Mikael Sandström.

”Helt sjukt” visas på TV4 och TV4 play, torsdagar klockan 21:00.

Doktor Mikael är verkligen så klok! Tycker du också att läkaren borde ha agerat annorlunda? Dela för att säga din åsikt.