Dom sa att hon hade den ”perfekta kroppen”, men bilden hon visade chockade en hel värld

Du är fet, du är ful och du är äcklig, det var vad Taryn Brumfitt sa till sig själv varje morgon som hon tittade på sig själv i spegeln.

tarynbrumfitt

Hon hade fött barn och hon kände att allting hade slitit på hennes kropp. Hon trodde hon var ensam om att känna så här, trots att hon alltid känt så här. Ända sedan hon var barn.

tarynbarn

Men det blev värre efter hon fått barn.

”Efter att jag fått barn så började jag hata hur min kropp såg ut”, säger Brumfitt och fortsätter: ”Jag ville göra en tummy tuck (plastikoperation av magen) och operera brösten.”
Men när Taryn tittade på sin dotter och funderade på vad det skulle skicka för signaler till henne avbokade hon tiden med kliniken. Men hon hatade fortfarande hur hon såg ut. Så hon började träna för att kunna vara med i en bodybuildertävling.

taryn brumfitt bodybuilding

”Jag tränade i flera timmar varje dag satte upp hårda regler för hur jag åt. Jag förlorade massor av vikt och fick en riktig ”bikinikropp”, den kroppen som så många kvinnor vill ha.”

Men när Taryn poserade inför 1000 personer insåg hon att hon fortfarande inte var lycklig.

”Det var inte värt det. Det var inte ett balanserat liv”.

Efter tävlingen började kilona komma tillbaka. Men nu gjorde det inte lika mycket. Efter tävlingen hade Taryn börjat förstå att hon kunde älska sin kropp för vad den kunde göra, och inte bara för hur den såg ut. Efter att hon hört alla sina tjejkompisar klaga på sina kroppar lade Taryn ut en annorlunda före och efter-bild. Där före-bilden var från tävlingen och efterbilden när hon gått upp några kilon men ändå älskade sin kropp.

Den här bilden blev viral. På bara någon dag hade 3,2 miljoner sett bilden. Den satte igång en diskussion över hela världen om hur vi ser på våra kroppar.

Hon fick tusentals mejl med hjärtskärande historier och beslöt sig för att göra någonting åt det, vilket ledde till att hon skrev boken Embrace. Snart blev boken också en film som bland annat finns på itunes eller på brumfitts hemsida bodyimagemovement.com.

Jag tycker det är en fantastisk historia om en kvinna som lär sig förstå att hennes kropp är vacker för vad den kan göra, och som går emot skönhetsindustrins hets för att tjäna pengar.

Hjälp oss gärna att dela denna artikel för att hylla Taryn Brumfitt och hjälpa fler att förstå att deras kroppar är vackra som dom är.