Donald Trump bryter tystnaden – nya utspelet efter förlusten i valet: ”Vi kommer att vinna”

USA:s president Donald Trump har återigen gjort ett utspel kring det amerikanska presidentvalet.

Till sina följare på Twitter berättar Trump att han fortsatt tror att han kommer att vinna valet och bli omvald som president.

Efter en rafflande rysare stod det i helgen klart att demokraternas presidentkandidat Joe Biden säkrat de 270 elektorsröster som krävs för att bli USA:s nästa president.

Det är ett amerikanskt presidentval som har väckt starka känslor. Inte minst hos Donald Trump, som vägrat erkänna sig besegrad.

Redan innan Joe Biden utropades till segrare, ville Donald Trump stoppa rösträkningen och krävde att få granska röster. Detta i samband med att demokraterna kopplade greppet om flera nyckelstater.

Och även efter att Joe Biden har säkrat de nödvändiga rösterna, vägrar Donald Trump och hans kampanjteam att acceptera förlusten. De har bland annat anklagat demokraterna för såväl fusk som att ha stulit röster.

Donald Trump vägrar acceptera valförlust

De hårda anklagelserna har ignorerats av många – hittills har inga bevis lagts fram för att Joe Biden faktiskt skulle ha fuskat sig fram till segern – men Donald Trump är fortsatt övertygad om sin sak.

Faktum är att USA:s sittande president under gårdagen vände sig till Twitter för ett nytt utspel.

Där försäkrade han sina följare om sin ståndpunkt och skrev: ”VI KOMMER ATT VINNA!”.

Hävdar valfusk

I ett annat inlägg på Twitter skriver Trump: ”Folk kommer inte att acceptera det här riggade valet!”

Samtidigt arbetar Trumps stab frenetiskt för att få valet underkänt och bevisa valfusk.

Presidentens juridiska team har lämnat in ett antal stämningsansökningar för att försöka hitta ett sätt att stoppa Joe Bidens väg mot Vita huset, en strategi man stått fast vid sedan förlusten.

LÄS MER: Trump ökar trycket för att få valet underkänt: ”Om han vill stanna i Vita huset, så kan han”

Trumps team har fram till den 20 januari 2021 på sig att bevisa valfusk.

Om inte så väntas Joe Biden i januari 2021 sväras in som ny amerikansk president, något som blir slutet för Donald Trumps fyra år långa mandatperiod.

I nuläget tyder det mesta på att Donald Trump också kommer att tvingas lämna sitt ämbete. Men mycket kan fortfarande hända, och sista ordet är säkerligen inte sagt i det redan kontroversiella efterspelet.

Vad tycker du om att Donald Trump inte accepterar förlusten i valet? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att dela!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required