Donald Trumps förslag mot corona: Spruta in desinfektionsmedel i folks lungor

USA:a president Donald Trump har gjort flera uttalanden som skapat stora rubriker under rådande pandemi. Det senaste i ordningen är ett förslag på hur man ska stoppa den snabba smittspridningen av Covid-19, vilket han presenterade under sin senaste presskonferens.

Förslaget? Spruta in desinfektionsmedel i folks lungor.

– Som att städa inifrån, sa Donald Trump på presskonferensen.

Foto: Wikipedia

Efter att William Bryan, en representant från departementet för inrikes säkerhet, hade pratat om hur desinfektionsmedel kan eliminera viruset från ytor, så la Donald Trump fram sin idé.

Trump vill injicera desinfektionsmedel i lungor

För att bekämpa kampen mot corona skulle man kunna injicera desinfektionsmedel i folks lungor, menade Trump.

– Jag har sett hur desinfektionsmedlet slår bort det på mindre än en minut. En minut. Finns det ett sätt att använda det som en injektion, som att städa upp inifrån? Det vore intressant att titta närmare på det, sa presidenten under presskonferensen.

Kristofer Vikström (tv) med kollegan åker hem till folk och tar prover för sars-cov2. Han förevisar sin skyddsutrustning, och säger att han är helt trygg. Foto Anders Wiklund / TT

Experten: ”Livsfarligt”

Uttalandet fick blandade reaktioner, men en exepert som NBC News pratat med slog ner idén omedelbart.

– Tanken att injicera eller införa någon typ av städprodukt in i kroppen är oansvarigt och farligt, säger lungläkaren och globala hälsoexperten Vin Gupta till NBC News.

Vad tycker du om Donald Trumps idé? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.