Dotterns hår blir kortare för varje dag – när mamman inser vad som sker på förskolan bryter hon ihop

När man får barn så får man känna på vad det egentligen innebär att vara orolig. Tanken på att någon skulle behandla ens barn illa gör mer ont än något annat. Därför är det en mardröm som besannas för de föräldrar som får veta att deras barn mobbas.

Samantha Flemings 5-åriga dotter Melissa hade ett lång blont vackert hår, och hon tyckte mycket om när hennes mamma flätade det eller gjorde andra frisyrer på henne.

Efter att Melissa börjat i första klass kom hon hem med kortare hår efter varje dag, något som bland annat Little Things skrivit om.

När mamma Samantha frågade vad som hänt sa dottern att hennes klasskamrater klippt det, vilket gjorde Samantha bekymrad. Hon kände på sig att de dagliga kapningarna av håret inte var en lek som var rolig för alla.

Klippte flera decimeter av flickans långa hår

Samantha pratade med skolan, som informerade barnen om risken med att leka med saxar. 5-åriga dottern fortsatte dock att komma hem med kortare hår, som klippts av i ojämna längder.

”Hon brukade ha ett långt svall ner på ryggen. Nu går det bara ner till axlarna. Det är förkrossande”, berättar mamman.

Samantha förstod att de andra barnen mobbade hennes dotter, för att hon hade inlärningssvårigheter på grund av ett medfött fel. Detta var orsaken till att Melissa själv hade svårt att förstå att de roade sig på hennes bekostnad, även om hon kände på sig att något var fel.

Lärarna gjorde ingenting

Att de andra barnen gjorde sig lustiga över hennes dotter var förkrossande. Vad som var ännu mer frustrerande var det faktum att lärarna inte gjorde något. Inte heller efter att Samantha pratat med dem igen och krävt åtgärder.

Mamman vill nu sprida informationen så att fler kan stå upp och sätta ner foten när de tycker att skola och personal ska reagera. Dela om du står bakom henne.

Video: Därför ska vi komma ihåg att hylla alla mammor