Forskarna: Popcorn är lika nyttigt som frukt och grönsaker

USA kommer med den mer spektakulära forskningen efter den andra. Ska man tro på allt forskarna kommer fram till? Det senaste i vågen är att vårt älskade biosnacks popcorn faktiskt ska fylla ut majoriteten av en människas dagsbehov vad gäller fullkorn.

 

 

Forskare vid University of Scranton i Pennsylvania har kommit fram till att popcorn är så pass hälsosamt som vi har hoppats på. En portion av poppade majskorn ska nämligen kunna fylla ut en människas behov av fullkorn för en dag.

Foto: Shutterstock

Popcorn rika på antioxidanter

Inte nog med det ska popcorn även innehålla antioxidanter, bland annat som kan sänka din kropps kolesterolhalt. Antioxidanten polyfenol finns även i grönsaker och frukt, och kan motverka vissa typer av cancer, därför är popcorn ett av det nyttigaste snacken du kan äta menar The Healthy Home Economist.

Forskarna menar på att denna antioxidant inte kommer till sin fulla rätt när den blandas med vatten, därför ger den bättre effekt i popcorn än i grönsaker och frukt, det visar en studie som gjorts vid University of Scranton, det skriver Svenska Dagbladet.

Spara på smöret och saltet

Dock ska det tilläggas att det är i skalen som det allra nyttigaste sitter. Det som oftast sitter kvar mellan tänderna efter en filmkväll.
Vill du vara så hälsosam som det bara går – håll tillbaka på smöret och saltet då dessa ger popcornen fler kalorier.

Foto: Pexels

Vilka glada nyheter! Den här forskningen kommer åtminstone jag att ta vara på. Dela gärna så att andra popcorn-älskare får veta.