Dubbelmördaren Anders Eklund kräver pengar efter misshandeln – nekas varenda krona

Englamördaren Anders Eklunds uppmärksammade konflikt med Kronofogden ser ut att nå sitt slut. Den livstidsdömde fången beviljades 20 000 kronor i skadestånd efter att ha blivit misshandlad i fängelset, pengar som kronofogden beslagtog med anledning av Eklunds enorma skulder. Efter det har Eklund krävt pengarna tillbaka, men nu står det klart att han inte får ett enda öre.
– Det var väl en bra nyhet så här inför fredagen, säger Carina Höglund, mamman till tioåriga Engla som mördades av Eklund.

Efter att dubbelmördaren Anders Eklund blev misshandlad av två andra fångar på Norrtäljeanstalten 2014 beviljades han 20 000 kronor i skadestånd. I samma veva beviljade Kammarkollegiet Eklund 19 000 kronor för ett ärr han fick vid misshandeln. 

Foto: Polisen

Eklund hade vi tillfället miljonskulder, varav en stor del hos Brottsoffermyndigheten, vilket gjorde att Kronofogden beslagtog 38 000 kronor från hans klientkonto, det skriver Expressen.

Efter det har den livstidsdömde fången skickat handskrivna brev där han kräver pengarna tillbaka. Eklund menar att det är fel att pengarna tas i beslag då han fått ut dem genom försäkringsbolag efter misshandeln. Kriminalvården och tingsrätten har nekat Eklund och får nu medhåll fråån hovrätten som sagt att de inte kommer att ge Eklund några pengar tillbaka. 

Någon som gläds åt nyheten är Carina Höglund, mamma till bortgångne Engla som mördades av Anders Eklund. 
– Det var väl en bra nyhet så här inför fredagen som jag tror följer det allmänna rättsmedvetandet och människors uppfattning om rättvisa, säger hon till Expressen.