E-Types tunga hälsobesked – var sängliggandes i flera veckor: ”Till slut blir det inget kvar av en”

Artisten och krögaren Martin ”E-Type” Eriksson gick in i väggen – och orkade inget annat än att sova och äta på flera veckor.

Nu berättar artisten om den tuffa tiden.

Det är i podcasten Värvet som Martin ”E-Type” Eriksson nu talar ut om den utmattning han drabbades av precis innan jul, något som även Aftonbladet har skrivit om.

54-åringen berättar där hur han plötsligt gick in i väggen, efter att ha ”gasat på” med flera olika projekt utan att stanna upp och vila.

– Dels har jag jobbat så jävla hårt med allting dygnet runt. Och sen kanske jag har nått en ålder där man behöver vila en timme då och då. Jag känner mig inte äldre, jag klättrar i träden och kör samma shower. Men i december, precis innan jul, somnade jag 22 december och jag tror att jag vaknade typ förra veckan, säger han i podcasten Värvet.

e-type, martin eriksson
Foto: Björn Larsson Rosvall, SCANPIX / Leif R Jansson, SCANPIX

”Till slut blir det inget kvar av en”

E-Type berättar att allt han orkade i flera veckors tid var att sova, äta och gå ut med hunden. Han tror att det var en kombination av utmattning, depression och att han gick in i väggen.

– Till slut blir det inget kvar av en och då blir ju ingenting kul. Och när ingenting är kul, då behöver man inte läsa någon bok för att förstå att man är deprimerad, säger E-Type i Värvet.

Men efter att ha varit sängliggandes i flera veckor, vände det äntligen åt rätt håll igen alldeles nyligen.

– Plötsligt såg jag solen och kände: ”Fan vad kul, nu drar vi igång projekten igen.” Men att ligga två, tre veckor och bara tryna, det har jag aldrig gjort.

Så tråkigt att höra – men så skönt att tillvaron känns bättre för dig nu igen, E-Type. Det är alltid viktigt att ta hand om sig och lyssna på vad kroppen säger!

Dela om du också vill skicka dina styrkekramar till E-Type.