Ebba Busch Thors besked – vill ha med SD i uppgörelse om migrationen: ”Det vore bra”

.

Ebba Busch Thor vill ha med Sverigedemokraterna i förhandlingarna om migrationen. 

KD-ledaren menar att det kan bidra till en långsiktighet på området. 

– Jag tror att det vore bra. Sverigedemokraterna är i dag ett stort parti som representerar en stor del av den svenska befolkningen, säger Ebba Busch Thor till Expressen.

Kristdemokraterna vill nu se en bred överenskommelse i riksdagen om migrationspolitiken – och de vill ha med Sverigedemokraterna på tåget.

STOCKHOLM 20190903 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) anländer till ett gemensamt första möte med riksdagspartierna om framtidens migrationspolitik. Foto: Henrik Montgomery / TT

Det berättar Ebba Busch Thor i dag i en intervju med Expressen. Just frågan om migrationen har tidigare varit en bromskloss för de andra partierna i synen på SD, men nu vill alltså KD-ledaren ha med SD i en bred uppgörelse i riksdagen.

– Nu blir frågan återigen vilken roll andra partier kommer att tillåtas spela i det här: Om det blir mindre partier i riksdagen, som Miljöpartiet, som tillåts kidnappa hela den här processen för att Stefan Löfven ska rädda regeringsmakten. Vi försöker här vara pragmatiska och visa på att det finns en både human och hållbar väg framåt som många partier borde kunna enas kring, säger Busch Thor till Expressen.

Busch Thor: ”SD:s första riktiga prövning”

Samtidigt menar hon att detta skulle bli ett test för SD – om partiet är villigt att ta ansvar och ingå i en bred kompromiss med andra partier.

– Den stora frågan är om SD verkligen vill komma överens eller om de bara tänker vara med ett tag för syns skull och sedan rusa ut och smälla igen dörren. Jag vet inte hur genuint deras intresse verkligen är för att vara med och ta ansvar för migrationsfrågan. Det här blir SD:s första riktiga prövning, säger Busch Thor till Expressen.

VISBY 20190706 Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor (KD) hÂller presstr‰ff under Kristdemokraternas dag p politikerveckan i Almedalen. Foto: Adam Ihse / TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Foto ovan: Adam Ihse/TT, Maja Suslin/TT, Johan Nilsson/TT