Ebba Busch Thors lyft: KD når rekordnivå i ny mätning – närmar sig Moderaterna

.

Här är nya glädjebeskedet för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna. 

Partiet når en ny rekordsiffra, enligt en opinionsmätning från Aftonbladet/Inizio

Foto: Henrik Montgomery/TT

Mätningen är gjord efter KD:s nya besked i frågan om samtal med andra partier i riksdagen.

Det var i förra veckan som Ebba Busch Thor offentliggjorde partiets nya hållning i frågan – som innebär att man nu kommer att öppna för förhandlingar med såväl Vänsterpartiet som Sverigedemokraterna.

2 980 personer har intervjuats i undersökningen av Aftonbladet/Inizio – och den visar att KD lyfter till en ny rekordnivå, vilket även Nyheter 24 rapporterar. Om det vore val i dag skulle KD få 12,1 procent av rösterna enligt mätningen, vilket är klart över valresultatet.

Det innebär att KD närmar sig Moderaterna, som enligt undersökningen skulle få 16,5 procent och minskar. Det gör även Sverigedemokraterna som skulle få 18,2 procent, vilket gör dem till näst största parti.

– Det finns ett stort intresse kring vårt parti just nu. Men vi ska inte använda intresset till att stirra på siffror i olika mätningar utan till att utveckla vår politik och försöka ge ännu bättre svar på väljarnas frågor, säger Ebba Busch Thor till Aftonbladet.

Bland övriga partier är skillnaderna inte så stora.

Aftonbladet/Inizios opinionsundersökning:

V: 8,8%
S: 26,5%
MP: 4,2%
C: 9,1%
L: 3,3%
M: 16,5%
KD: 12,1%
SD: 18,2%

STOCKHOLM 20190314 Annie Lööf partiledare för Centern (C), Ebba Busch Thor partiledare för Kristdemokraterna (KD) och Liberalernas partiledare Jan Björklund (L) samtalar under torsdagens riksdagsutfrågning. Foto: Henrik Montgomery / TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.