Efter 1,5-åringens död på fartyget – familjens nya besked: Detta säger advokaten

.

1,5-åringen föll ut från fönstret på stora skeppet – och avled. 

Den tragiska nyheten från Puerto Rico har berört många människor över hela världen och alla frågar sig samma sak: Hur kunde det hända?

Nu kommer familjen med nya besked via sin advokat, skriver NBC News.

Det var på tisdagen som den förskräckliga nyheten nådde världen. En liten flicka på 1,5 år har mist livet efter att hon fallit ut från ett fönster på elfte däck på ett stort fartyg i Puerto Rico.

Genrebild. OBS! Flickan på bilden har inget med artikelns innehåll att göra. Foto: Shutterstock/Wikimedia commons

Flickan, som kom från delstaten Indiana i USA tillsammans med sin familj, var på skeppet Freedom of the Seas som inte hade lämnat hamnen. Enligt uppgifter i Daily Mail ska flickans morfar ha lyft upp och hållit henne vid ett av skeppens fönster.

Ska ha lekt med morfar

Enligt Elmer Román på polisen, Department of Public Security official, ska morfar ha lekt med barnet, skriver Daily mail.

Men sen inträffade det fruktansvärda då greppet om barnet tappades och flickan föll 45 meter.

Hela världen ställer sig nu frågan: Hur kunde detta få hända?

Nu väljer familjen själva att gå ut och berätta sin version. Via advokaten Michael Winkleman riktar de nu kritik mot fartyget.

– Varför i hela friden har lekrummets stora glasvägg ett fönster som står öppet, säger familjens advokat Michael Winkleman till NBC News.

Advokatens besked från familjen

Advokaten förklarar vad det var som inträffade.

– Hennes morfar lyfte upp henne och lät henne sitta på ett räcke som han trodde att det fanns glas framför, men det visar sig att det inte fanns något glas, säger Michael Winkleman, familjens advokat.

Han fortsätter:

– Hon försökte banka på glaset på samma sätt som hon skulle ha gjort på hockeyrinken och i nästa sekund är hon borta, säger Winkleman till NBC News.

Flickan avled senare på sjukhus, kort därefter. Hon blev bara 1,5 år gammal. Flera passagerare blev på ett eller annat sätt vittnen till händelsen.

– Vi hörde skriken från familjen, vi var i närheten, säger en passagerare till Telemundo PR.

Rederiet har ännu bara gett en kommentar.

– Vi är väldigt ledsna och tagna av gårdagens incident. Våra tankar går till familjen. Av respekt för familjen kommer vi inte kommentera händelsen ytterligare, sade en talesperson för rederiet på tisdagen, enligt brittiska Metro.

Så oerhört tragiskt, vila i frid lilla ängel.