Foto: TV4/Instagram

Efter 37-åriga tvåbarnsmamman Terese Alvéns död: Nu talar maken ut

.

För två veckor sedan somnade hälsoinfluencern Terese Alvén in. 

Den 37-åriga tvåbarnsmammans öde har berört hela svenska folket. 

Nu talar maken Glenn Boström ut om sin och barnens saknad efter henne. 

– Mamma ska alltid finnas där, de ska kunna prata med mamma och veta att hon hör henne. Hon svarar inte, men hon finns där, säger han i en känslosam intervju med TV4:s programledare Jenny Alversjö. 

Terese Alvén var influencer och brann för att få folk att röra på sig.

Men framför allt var hon mamma och fru.

Nu berättar maken Glenn Boström om sorgen efter Tereses bortgång i en stor intervju med TV4:s Nyhetsmorgon.

– Terese var en väldigt varm person, väldigt, väldigt omtänksam och det var lätt att tycka om henne. Jag tror att många som bara träffat henne en gång eller i förbifarten också kände starkt att hon var en person som det var lätt att tycka om, säger han i TV4 om sin fru.

Terese Alvéns make: Det var inte ett lätt beslut

Det var på tisdagen den 11 juni, för snart två veckor sedan, som det tragiska beskedet om Terese Alvéns bortgång nådde svenska folket.

Tvåbarnsmamman och hälsoinfluencern hade drabbades av en aggressiv form av äggstockscancer. Hon tog själv beslutet att vara sövd sin sista tid i livet, för att slippa smärtorna.

– Jag hade velat säga till henne att: ”Bit ihop nu och var närvarande här så länge du andas och var med barnen”, men det hade varit så otroligt egoistiskt och själviskt att säga att hon skulle slåss mot sin ångest och rädsla bara för att vi skulle ha någon att prata med en stund till. Det var ett enkelt beslut, även om det var fruktansvärt jobbigt, säger Glenn Boström i TV4.

Terese levde sitt liv genom att – via sina böcker, blogg och på sociala medier – inspirera tusentals att leva ett hälsosamt liv i rörelse.

View this post on Instagram

Att träna tillsammans. Jag älskar det. Började min karriär som 16-årig aerobicsinstruktör. Sedan dess har jag njutit av att få inspirera andra, och inspirerats av andra, under otaliga gruppträningspass. Sedan jag blev mamma för snart nio år sedan har jag även adderat träning och rörelseglädje ihop med familjen. Varje vecka tränar jag två timmar tennis. Förutom lusten till sporten är gemenskapen på plan lika viktig. Och sist men inte minst har löpningen gett mig energi, vänner och upplevelser. Kraften i att träna tillsammans. Den är stark. Och jag ser fram emot att fortsätta ha den som ett nav i mitt liv hela livet. Oavsett om det handlar om tennis, familjetid, löpning eller gruppträning. Foto: Ryno Quantz. #yeahrunning #rörelseglädje #tränatillsammans #träningsglädje #tjejmilen #gemenskap #tränaihop @tjejmilensthlm @craftsportswearswe

A post shared by teresealven.se (@teresealven) on

Till sommaren väntade hon och Glenn sitt tredje barn. Men bara ett par veckor in i graviditeten förändrades allt.

Avbröt graviditeten

Läkarna hade upptäckt att Terese fått en cysta som växt sig stor på hennes högra äggstock. Den opererades bort – men när det i vecka 20 uppstod komplikationer tog paret beslutet att avbryta graviditeten. Det visade sig vara en borderlinetumör, en sorts cellförändring som inte är cancer och varken elak- eller godartad.

– Det var inte ett lätt beslut, men vi gjorde det valet for familjens bästa, säger Glenn om beslutet de tog att avbryta gravidteten.

Han sörjer sin älskade fru. Och deras två gemensamma barn sörjer en älskad och saknad mamma.

– I och med att vi har två små barn så det vi kom överens om ganska tidigt var att de alltid ska komma ihåg sin mamma. Mamma ska alltid finnas där, de ska kunna prata med mamma och veta att hon hör henne. Hon svarar inte, men hon finns där, säger Glenn.

Han fortsätter:

– Hon är också till viss del en offentlig person och kommer att vara synlig i vissa sammanhang. Jag vill liksom inte skynda att ta bort det, utan det ska få mogna fram. Processen att mamma är inte här, men hon kommer alltid att vara här i en annan form.

Här kan man se hela den känslosamma intervjun med Glenn. 

Samtidigt har nu över 900 000 kronor samlats in till Cancerfonden i Tereses namn, under rubriken ”Spring för Terese”.

Vila i frid, Terese.