Efter 7 missfall vill läkarna ”dra ur sladden” på nyfödda bebisen – då fattar mamma ett beslut som lämnar alla mållösa

Trisha Long Bell har gått igenom mer i sin strävan för att bli mamma än de flesta av oss kan föreställa sig.

Sju gånger har hon och hennes make får reda på att de väntar barn – sju gånger har deras hjärtan krossats efter nyheten om ytterligare ett missfall.

Men även under de mörkaste dagarna vägrade paret ge upp sin dröm om att få bilda familj.

Och snart skulle ett otroligt mirakel uppenbara sig, när deras andra son föddes under minst sagt speciella omständigheter.

Facebook/Trisha Long Bell

Efter sju missfall fick Trisha och hennes man äntligen välkomna deras första son till världen, när pojken Urijahs föddes 2014.

Paret hade äntligen blivit bönhörda och fått en son som klarade sig – lyckan var förstås enorm.

Med alla hjärtskärande besvikelser som paret hade genomlidit var det dock inte aktuellt med ett andra barn, tänkte Trisha. Åren gick och familjen hade fullt upp med lilla Urijah där hemma.

Men snart fick Trisha veta att hon var gravid igen, med en pojke.

Facebook / Trisha Bell

Hela graviditeten gick bra och allt gick väldigt smidigt – fram tills dagarna före förlossningen. Efter födseln insåg alla i rummet att något var allvarligt fel på pojken.

Läkarna upptäckte att deras nyfödda son, Ezrah, föddes utan hjärtslag, puls och eventuellt syre i hjärnan, vilket ledde till allvarliga hjärnskador.

Facebook / Trisha Bell

De uppmanade henne att ”dra ur sladden” på den livsuppehållande maskinen, men Trisha hade inte hjärta att göra det.

Istället lyssnade hon på sina modersinstinkter och valde att göra något helt annat.

Facebook / Trisha Bell

Trisha delade med sig om vad som hände i det sjukhusrummet på hennes Facebook- sida:

”Min baby föddes utan hjärtslag. Inget syre i hjärnan. Ingen puls. Han upplivades efter 11 långa minuter. Han diagnostiserades med allvarliga hjärnskador. Jag kommer ihåg det som om att det var igår… Hur det var att höra att min son inte skulle ha någon livskvalitet … att bli tillsagd att bara ”dra ur sladden”.

Facebook / Trisha Bell

Trisha fortsätter:

”Jag kommer ihåg hur jag satt på sjukhuset. Jag bad, grät och hoppades. Jag kommer ihåg att jag ville fixa honom. Jag kommer ihåg att kände mig så värdelös, min kropp hade misslyckat och jag hade svikit min son. Jag kände mig trasig”.

Trishas ord talar för sig själv. Ingen förälder ska någonsin behöva gå igenom en sådan sak, eller ta ett beslut om att avsluta sin nyfödda bebis liv.

Men innan hon tog tänkte farväl av sin son, ville Trisha att göra något moderligt och instinktivt som hon hoppades skulle fungera.

”När jag satt bredvid sängen och försökte ta reda på vad jag kunde göra för att hjälpa honom, insåg jag äntligen att det var något jag kunde göra. Som mor visste jag att jag kunde ge det allra viktigaste som ingen annan kunde erbjuda, min mjölk!”

Jag ammade inte min äldsta son, Urijah, i mer än 3 månader.

Så med Ezrah visste jag att det var vad jag behövde göra, utan tvekan, oavsett hur svårt det skulle bli. Han kämpade för sitt liv, och det var det enda sättet jag verkligen kunde ge honom mina mitt allt. Jag visste inte om min mjölk skulle hjälpa mot hans skador, men jag hade jag ville så gärna att den skulle göra det-

Jag hade ingen aning om hur snabbt jag skulle lära mig kraften i modersmjölk.

Det är helt enkelt ren MAGI!

Och nu, 14 månader senare, vet jag att min mjölk har spelat en roll i att läka mitt barns hjärnskada. Jag vet det. Kvinnokroppar är så otroliga. Hur vi är så kopplade till våra barn. Hur våra kroppar vet exakt vad de ska göra under förlossningen.

Hur vi läker… Och blir hela igen. Det är så oerhört vackert.

Denna bild (här under) visar hur min mjölk läker hans lilla hjärna. Jag har haft 7 missfall och detta barn är mitt mirakel, tillsammans med min 3-åriga son. Den här bilden kommer för alltid att vara nära mitt hjärta.”

Facebook/Trisha Long Bell

Målningen som Trisha delade på sin Facebook-sida visar en mamma som delar livet med sin nyfödda, genom sin bröstmjölk.

Det är en inspiration till alla mammor runt om i världen som verkligen ger sina barn hela sitt sinne, kropp och själ!

Nu har det gått några år sedan Ezrahs fantastiska återhämtning och hur han mår idag är bortom doktorns förväntningar, skriver NTD.

Facebook/Trisha Long Bell

Trisha och hennes man har uthärdat mer sorg och förödelse än de flesta människor är tvungna att hantera under hela sina liv.

Lyckligtvis har de också bevittnat den otroliga kraften i moderskapet och hur bedrövelser kan vändas till mirakel. 

Dela gärna vidare denna historia om du också tror på mirakel och en mammas urkrafter!